Zbytečnost života

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373698 27.5.2017 17:42

Nepřemýšlely jste někdy nad tím, jak zbytečné je žít? Ten trapný koloběh života. Narodit se, vystudovat, pracovat, rodina, umřít. Když umřete, stejně si toho nikdo nevšimne. Život půjde dál, tak proč se snažit být lepší?

  • 28.05.2017 12:55:46 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 28.05.2017 12:55:46 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky mne nikdy nic takového nenapadlo. Mám život ráda a vážím si toho, že mohu žít a sem vlastně zdravá. Vážím si toho, že můžu být těhotná, cítit pohyby dítěte a porodit ho, vidět jak roste a dospívá a provázet ho jeho životem, pomáhat hledat mu cestu. Vážím si i toho, že můžeme vyrůstat v naší zemi, kde nejsou války a nemusíme se nijak výrazně být o svůj život a svůj život opravdu na plno žít a ne jen přežívat. Je to o tom, jakou si kdo zvolí cestu, zda cestu, že život je opruz a nebo že je život radost a tak ho i žít.

  • Ano napadlo, a pokud to napadá i tebe mazej k doktorovi. Deprese je mrcha - osobní zkušenost. Momentálně kvuli ní beru prášky a začíná mi být zase fajn.

  • Zivot neni pohadka. Plno znamych spachalo sebevrazdu.

  • terryk27.5.2017 17:53

    A víš, že ani ne? A je mi smutno, když si někdo něco takového myslí:-( znamená to totiž jediné, svého života si neváží, nebo ho neumí žít, nebo má pocit, že ho nikdo nemá rád. Vždyť je přece kolem tolik krasnejch věcí. Svítání, rozkvetlá louka, ptačí zpěv, lidský úsměv, pěknej film, pusa od někoho, kdo tě má rád, atd, atd. Je toho milion, možná miliarda. A nic z toho není zbytečné.

  • Za takove reci byc dala par facek. Nikdo si nevsimne ze nekdo umre? Co rodice co tomu cloveku daly zivot? Co deti kterym dal zivot clovek co takto smyšlí?! Deprese je hrozná věc, ale řešitelná narozdíl od jiných situací ktere mohou nastat...

  • Já jsem měla dětství velmi špatné ,ale ted jsem nejštastnější na světe.Děti jsou to,co mě na životě drží...

  • Právě náboženství dává životu smysl. Jakékoli, ale člověk musí získat opravdovou víru, což je dar. Pokud tě občas napadají otázky ohledně smyslu života, tak to je v pořádku, že tak přemýšlíš. Ale pokud na to myslíš stále a nechce se ti třeba ani ráno vstát z postele, že nic nemá smysl, tak to je příznak deprese. Zažila jsem to, všechno mi přišlo úplně zbytečné, z ničeho jsem neměla radost, nic se mi nechtělo. Teď mi zlepší náladu už jenom krásné počasí venku nebo cokoli jiného.

  • Ano, napadlo a napadá stále...dovedlo mě to k otázkám, zda neexistuje Bůh, nebe a věčný život. To jediné mi dává smysl, proč tady žít a o něco se snažit. Jinak souhlasím, že ten koloběh nemá smysl... vstát, jít do práce, vydělat peníze, zaplatit všechno potřebné, zase jít do práce, zase vydělávat a zase kupovat a stále dokola... myslím, že jsem ty otázky zažila a znám dost lidí, co je taky mělo. A nebyl to nutně důvod běžet k psychiatrovi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist