Zázvor v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34833 15.2.2012 9:44

Ahoj holky, jen jsem se chtěla podělit o jednu informaci s používáním zázvoru v těhotenství. V lékarně mi nedoporučili zázvor používat, vzhledem k tomu, že zahřívací účinky právě v oblasti pánve:-o. Tak jen pro ty, které ho užívají stále, dejte si prosím pozor , abyste neuškodili Vám a Vašemu nenarozému miminku. Budu ráda , když napíše vaše zkušenosti s užíváním zázvoru.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jako u dalšího milionu věcí platí: "všeho s mírou".. Ve třetím trimestru se nemá užívat ve zvýšených dávkách kvůli riziku vyvolání děložních stahů (stejně jako levandule a skořice), v prvním trimestru ale dělá dobře na bolavý žaludek (ne všem, mě taky nemopohl) a ve druhém trimestru jsem díky zázvoru vyléčila nachlazení a náběh na chřipku, protože nic jiného nepomáhalo.. A pak si vyber :) takže za mě - když ti dělá dobře, proč si ho nedat, ale s mírou..

  • Ahoj zázvor jako samotný jsem neužívala, ale na začátku jsem měla ráda zázvorové pití, je dokonce doporučováno těm kterým je špatně. Tak nevím, ale je tolik názorů na tolik věcí, pak si vyber :-D

  • Martasek8915.2.2012 9:57

    Taky znám zázvor jak lék na nevolnost. Já zázvor ani tak neužívám denně, takže bych se toho tolik nebála, pokud se to opravdu neužívá celodenně a dlouho :)

  • JanaRad15.2.2012 10:08

    Já se k zázvoru dostala až při třetím těhu a to k lízítkům. Jenže jediný účinek, který na mě tato lízátka měla byl ten, že se mi rychleji vyprázdil žaludek... Ač je synkovi už téměř 6 let, tak zázvor nemusím. Občas vypiju čaj, nebo zázvor přidávám k sirupům od kašle pro děti, ale že bych mělra nějak ráda, to neeeee

  • Ahojky, s tím zázvorem je to pravda, ale v těch lízátkách toho zase moc není, zvlášť když jich vycucáš jen pár za den...U čaje bych si rozhodně dělala slaboučký nálev :-)
    Já na zázvorová lízátka nedám dopustit, díky nim jsem se mohla aspoň najíst a to jsem na žádné extra velké nevolnosti netrpěla, ale bez nich by to byl začarovaný kruh...nevolnost-nebudu jíst-ještě víc blbě z hladu :-D Rozhodně to není, že by byla zázračná a zabrala na nevolnost každé, ale mně žaludek aspoň na chvíli oblbla ;-)

  • to platí i pro zázvorová lízátka?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist