Zažívací obtíže - celiakie, nesnášenlivost laktózy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #150146 31.8.2016 20:11

Hezký večer přeji. Už jsem vážně šíleně nešťastná a naštvaná. Břicho mám co večer jako pátrací balon nebo pomalu jako ve čtvrtém měsíci a mám dojem, že noc co noc se mi peřina vznáší u stropu...asi chápete proč :) Měli jste některá obdobný problém? Případně i problémy s pletí s tím spojené? Dneska jsem se tak naštvala, že jsem opravdu řekla dost a nakoupila věci, tak abych mohlo jíst bezlepkově a vynechat i tu laktózu a čekat co to se mnou udělá...Vím, že může nadýmat i zelenina...ale právě ani tu už skoro nejím :(. Chystám se sice na kožní a na imunologii, ale přiznám se, že jestli mě poženou na gastro tak nevím nevím...asi jsem srabík. Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • I na gastru ti nejdřív udělají jen odběry krve na protilátky a určitě to stojí za to zjistit. celiakie je humus a může působit i neplodnost, mezi jiným...

  • babillage31.8.2016 23:30

    Pred odberem krve na intolerance je potreba byt v plne zatezi toho, co bude testovano (lepek, laktoza, cokoliv). Jinak se vubec nic neprokaze - ani krvi ani endoskopii a mozna bude zbytecny se trapit vybranou dietou, protoze problem muze byt uplne jinde. Kazdopadne proc ta vynechana zelenina? Jsem celiak a podle vyz. planu, co jsem si nechala zpracovat (abych od sebe dostala vse, co telo potrebuje), musim jist m*te zeleniny denne - jak syrove tak tep. upravovane.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist