Závislost na celý život?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56053 22.2.2012 17:47

Dobrý den, jednou jsem zkusila kouřit a trvalo to asi měsíc pak jsem přestala jsou to 2 roky ale vždy když vidím nebo cítím cigaretu tak jsou to strašná muka,přemáhání abych zase nezačla... Bude to takhle celý život nebo se z toho nějak dostanu jestli ano jak? Poraďte prosím jsem zoufalá :'-( a ještě k tomu nemůžu jít za nikým protože mi ještě nebylo 18 8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8922.2.2012 21:13

    No, jestli se z toho někdy dostaneš, těžko říct. Já kouřila jednou v životě, kouřila jsem několik měsíců (odhadem tak půl roku). Poté jsem toho ze dne na den nechala, protože už mi to nechutnalo a to bylo cca před 5 rokama, od té doby nesnáším kuřáky a smrad cigaret. Takže je jasné, že to na každého reaguje jinak, ale vždycky je to o vůli člověka. :)

  • Já jsem kouřila několik let. Přestala jsem kouřit ze dne na den a už je to sedm let. Kouřila jsem krabičku cigaret denně. No, byla jsem fakt čuně. Normálně mi vadí cigaretový kouř, ale občas mám stavy, kdy ho natáhnu do nosu a zasním se, jaké byt to bylo si zase jednou "cíčko" zapálit. Ale neudělám to, protože vím, že bych byla ztracená. Takže u mě se jedná zřejmě o stav mysli na celý život. Ale u tebe, když jsi kouřila měsíc, si nemyslím, že bys za tak krátkou dobu mohla být vůbec na kouření závislá. Takže jak se zbavit myšlenky na cigáro? Když kouříš:
    a) Smrdíš a to nejen ruce, ale páchnou ti i vlasy, je ti cítit kouřem dech, což není zrovna vůně Coco Chanel
    b) Časem začneš zaručeně chrchlat
    c) Zešedne ti obličej a zkazí se ti pleť
    d) Začneš funět
    c) Prokouříš majlant, zatímco si za prohulené peníze můžeš koupit nějaký hezký hadřík
    d) Jednou budeš chtít dítě a pak budeš nucena přestat kouřit ze dne na den, což tě bude stresovat nebude to prospívat ještě nenarozenému dítěti. Když budeš slabá, budeš kouřit v těhotenství a nedopřeješ dostatek kyslíku svému dítěti, resp. ho budeš nutit, aby si šluklo s tebou a dítě v tu chvíli opravdu nemá možnost volby....

    Mno, je mnoho důvodů, proč to nedělat. Takže se zkus tu situaci, kdy máš chuť na kouření, analyzovat? Proč si vlastně chceš zapálit?

  • všechny rady proč nekouřit, jsou zbytečné, protože to určitě sama víš.. já jsem dost kouřila na střední, a nebyla akce,m kterou bych neměla chut na cigaretu. Ted na výšce o 90% víc sportuju a nejdříve jsem kouřila, ale potom co jsem přestala tolik chodit na párty a stýkala se sjinými lidmi, začala jsem přestávat. Samozřejmě , že chuť jsem milionkrát měla,ale nahrazovala jsem to jídlem žvýkačkama a nějakou jinou činností. Teď si zapálím jen obšas a to slimku - jen když jsem opravdu v alkoholové náladě, ale už mi to nechutná téměř..:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist