Zásyp

Otázku položila: Martasek89 6.5.2011 20:26

Dnes jsem zaslechla, že holčičkám se nemá dávat na opruzeniny zásyp, nevíte, co je na tom pravdy ? Jsem těhu a mám zatím plno vzorečků krémů na opruzeniny, ale co vím, jako malé nám se ségrou mamka zásyp normálně dávala ... Že by zase nějaký moderní poznatek ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Krém na opruzeniny určitě, ale ten pudr-aneb zásyp? Osobně jsem nepochopila-jak se používá-pro mě se hodí tak do boty, když se potí nohy a pod., ale na zadeček mi přijde lepší krém-mám 2 holčičky a nemazala jsem jim to teda přímo uvnitř-jen velké pysky, ohyb u stehýnek a prdýlku.

  • zásyp je zastaralý, takže nechápu, kdes to četla :-)

  • Myslím si, že zásyp je přežitek. Dnes už se asi nepoužívá. Na opruzenou prdelku i jako prevence proti opruzeným prdelkám, se používá krém. Máš širokou škálu výrobců a možností, jaký si vybrat. Nejznámnější je asi B-panthen, je docela drahý, nám se neosvědčil. Záleží na každém miminku a mamince, co jí vyhovuje. Např. v lékárně se dá koupit ta zpár korun krém proti opruzeninám, který tam míchají, ten vyhovoval mně. Existuje Rybilka, Sebadem, Sudocrem, Johnson... Ale zásyp asi dneska fakt ne. Resp. mě by ani nenapadlo ho kupovat :o)

  • cudla7.5.2011 17:45

    zásyp vůbec nepoužívám,jen rybilku a občas Bepanthen a jsme úplně bez opruzenin.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist