Zase to svědění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #234763 21.11.2018 9:29

Zdravím, obracím se na vás s mým věčným problémem. Výtoky, pálení, svědění.... Trpím na to už tolik let, že už ani nevím co je normální a co ne. Naposledy jsem byla u dr a ta mi napsala entizol vkladaci tablety + clotrimazol krém. Po léčbě se mi to furt nějak nezdálo, ale po kultivaci mi řekli, že je vše v pořádku a ať si koupím hydrofemin. To jsem udělala. Mezitím jsem dostala menstruaci tak jsem si ho davala až potom. Po ms je to zhruba +- týden a ja mám dole opět svědění. Není to nic hrozného, ale je to protivný. Žádný zvláštní výtok nepociťuji, uvnitř to mám trošku zarudlé. Prosimvas mám letět k doktorce nebo stačí nějaký krém nebo něco? Už sem fakt zoufala a připadám si u doktorky jako blbec :(

  • 21.11.2018 21:07:02 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkusila bych treba i ten wobenzym...je to drahe..ale na dlouhodobe uzivani...myslim..ze pricina bude nekde jinde...a projevuje se ti to dole...chce to asi neco vyresit celkove..ne jen globule...to je jako naplast.

  • Francy21.11.2018 10:39

    Dlouho jsem měla stejné problémy, každou chvíli nějaký výtok a hlavně svědění, co se nedalo vydržet. Léčila jsem clotrimazolem, vkládala na noc probiotika, výplachy roztokem jedlé sody. Chvíli to vždy pomohlo, ale vracelo se to. Bohužel časem se mi kvasinky přesunuly i ke konečníku a to už jsem musela řešit chtě nechtě. Nakonec jsem dostala Macmiror globule + mast a musím říct, že je pokoj! Další věcí, co jsem změnila bylo vysazení HA. Od té doby, co neberu hormony je pokoj :-)

  • Ja mela tyto problémy cca 2 roky.. u doktora mi vždycky vyšla bakteriální vaginoza. Ale teda nic nepomahalo. Rok jsem co měsíc mela antibiotika a stejně když jsem je dobrala, mela jsem to znova. Des hrůza, sexuální život ma bodu mrazu. Doktor uz to nechtěl pak ani řešit, i když vysledky byly prokazatelně špatně. Uz asi vyčerpal dávku svých znalosti. Tisíce měsíčně litaly v lékárně za různý přípravky na léčbu. nakonec mi pomohl rosalgin (výplachy) v kombinaci s lactofeelem. Jeden den vyplach, druhy den zavést lactofeel. Je to draha sranda, ale po cca 2 měsících jsem přišla na to, ze me vlastně nic nesvedi, nepali, nic nesmdi. Tak jsem začala ubírat, a nakonec jsem 3 roky čistá. Musím to zaklepat. Rosalgin mam ale stále doma a když se jen objeví náznak, ze me něco svedi, hned ho použiju. Je to běh na dlouhou trať. U me to trvalo ty dva roky a fakt to bylo hrozny. Někdy je to i vina partnera. Muže byt oslabena imunita, moc sladkého nebo naopak slaného.

  • macicekkajik21.11.2018 12:20

    Ahoj, doporučuji výplach Rosalgin a tablety Idelyn. Obojí je na zvýšení mikroflóry v pochvě. Také jsem mívala problém s kvasinkami. Když ucítím změnu v pochvě tak si udělám výplach a na noc si dám Idelyn a mám pokoj.

  • A zkousela jsi nejakou zmenu v zivotosprave? Znam zenu ktere se tyto problemy vracely kvuli cukru. Prestala sladit, dava na to pozor a zlepsilo se ji to. Taky me napada, jake nosis spodni pradlo? V jakem prasku peres? Treba by i tohle mohlo mit vliv. Myjes se intimnim mydlem, nebo necom obycejnym? Mivas sex s kondomem? ..

  • Ak sa ti to opakuje, určite je dobré brať probiotiká, aj perorálne a raz za pár dní aj vaginálne. K tomu obmedziť cukor, menej sa stresovať, nosiť vzdušné prádlo (a nesedieť vo vlhkom), neumývať sa dole mydlom ale len vodou alebo gélom na to určeným. Pri sexe tiež dbať na hygienu. Pri ms používať ideálne neparfumované vložky, ja som sa trápila 9 mesiacov ako krava kým som nezistila, že mi po atb liečbe nezačali robiť zle práve tieto hygienické pomôcky, hoci som od prvej ms používala stále tú istú značku...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 508 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist