Zase ten kalisek..

Otázku položila: Simea 5.5.2012 23:02

Ahoj..
minuly mesic jsem si objednala kalisek a ted ho prvne testuji na ostro. Koupila jsem si mooncup B. Vkladani v pohode, rozvine se naprosto jednoduse.. Akorat pri vyndavani s nim trochu zapasim. Zrusim podtlak, ale pak ho vyndat jde docela tezko.. Mate na to nejake triky?

Prvni den MS to bylo v pohode, ale dneska mi nekolikrat protekl. Jednou byl uplne plny, pak napul a ted naposled tak tretina. Cim to muze byt? Nedovedu si predstavit, ze bych ho v takove situaci mela vymenovat jinde nez ve sprse.

Poradte, co delam spatne. Tolik jsem se tesila, ze se zbavim vlozek a tamponu.. a ted tohle. :(

Jeste doplnim, je mi 25, nerodila jsem. Delsi dobu posiluju svaly panevniho dna.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek895.5.2012 23:18

    Pokud ti protéká a potom zjistíš, že byl plný, tak v tom případě vyměňovat častěji, a pokud proteče a pak ho vyndáš a je naplněn jen z poloviny nebo třetiny, tak s největší pravděpodobností ho máš špatně zavedený. Je to věc, kterou musíš sama natrénovat, zjistit, co ti nejvíce vyhovuje a naučit se to :) Když ho zavedeš, máš zkontrolovat, jestli je plně rozvinutý a přichycený plně ke stěně pochvy. Při vyndávání je důležité zrušit podtlak a kalíšek opatrně vyndat. Já Mooncup nemám, když jsem si kalíšek vybírala, četla jsem o něm, že je ze silnější vrstvy materiálu, proto jsem si zvolila LadyCup, který není tak tuhý. Triky na vyndávání nemám, samozřejmě mi nějakou dobu trvalo než jsem si na to zvykla, protože LadyCup má zase trošku problém s tím, že nemá žádné výstupky a proto jsem ze začátku měla problém, že mi v ruce klouzal, ale je to o cviku. První měsíc používání jsem s tím také trochu bojovala, ale pak to bylo lepší a lepší a teď po pár měsících už je to v pohodě. :)

  • Těžko radit.. já taky zezačátku myslela,že je tam správně a nebyl.. přijdeš na to,neboj..

  • Nj, mám stejný kalíšek a taky jsem s tím zezačátku bojovala (ikdyž nemyslím, že by to bylo druhem kalíšku). Chce to prostě jen zkoušet trpělivě dál a sama si na to všechno přijdeš - jak se nejlíp zavádí, jak vytahuje. Jen se zatím raději jisti alespoň intimkou.

    Taky mi dlouho trvalo, než jsem se naučila ho zavést tak dobře, aby už nic neproteklo - postupně si najdeš nejvhodnější polohu/pozici pro zavádění, pak hlavně zkontrolovat jestli je dobře rozvinutý - obkroužit prstem a pak ještě zkusit zatáhnout, jestli je vytvořený podtlak, tím se kalíšek i líp usadí. No uvidíš, chce to prostě zkoušet a bude to ok :-)

    Při vyndávání jsem taky dooost někdy bojovala. Ale zas ti asi poradím jen trpělivost a zkoušet dál :-) Zjistila jsem, že je hodně rozdíl když se třeba víc předkloním, nebo přidřepnu - prostě opět trochu měnit polohy. Pak kalíšek zmáčknout a vytáhnout pootočením.A když už jsem někdy fakt myslela že ho snad ani nevyndám jak mi klouzal, tak pomohlo vzít si na pomoc papírový ubrousek a přes něj kalíšek uchopit.

    Přeju hodně trpělivosti a ať si brzo objevíš jak na něj, stojí to za to :-)

  • při vyndavání zruš podtlak a zartlač jako na velkou. No a musíš samozřejmě včas vylévat, kontrolvat, jestli se plně kalíšek rozvinul a vychytat správný sklon kalíšku, mě to také trvalo, protože jsem zjistila, že ho musím zatlačit krapet proti doporučenému směru (což je otvorem ke kříži), myslím, že má doporučený sklon, ale při zavádění zasunu jako bych chtěla, aby kalíšek měl opačný sklon, tzn. otvorem k pupku

  • duramura6.5.2012 16:42

    a opravdu ti proteka? me urcite ne, mam ho spravne usazeny, vyndavat mi de v pohode...ale stejne pri jeho pouzivani spinim. proste kdyz mas silnejsi ms a menis ho, tak trocha krve stece a ta pak nemuze stect do kalisku, ale kolem nej ven...
    s vyndavanim sem mela ze zacatku take problem (poprve sem myslela, ze snad budu muset nekoho pozadat, jak sem s tim bojovala), ale jak pisi holky, chce to trochu cviku. ja proste zmacknu spodek a vytahnu, dosahnu na nej nejlepe levou rukou (nevim proc) v drepu :-) a pomaham si stlacenim svalu, kdyz je vic zasunut vevnitr

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist