Zas to hubnutí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393533 27.8.2018 20:59

Ach jo holky, jal se snažila hubnout, jím co nejméně a snažím se jíst pravidelně, vůbec nepiju sladké nápoje, a sladké jídlo (sacharidy atd.) jím pouze zmála. Snídaně-rohlík s máslem, svačina-nějaké to ovoce, možná sušenka, oběd-to co mám navařeno, svačina-ovoce, jogurt, možná sušenka, večeře-párek, polévka... Cvičit se snažím, ale pořád nic:/ V čem je problém?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chtělo by to si o tom nejdřív něco nastudovat. Nezlob se na mě, ale z už jen v té otázce je spousta bludů. Sacharidy nejsou jen sladkosti. Naopak bych řekla, že jich tam máš spoustu (ovoce, pečivo). Osobně nejsem zastánce toho sacharidy vypouštět, zvlášť pokud se hýbeš, ale na to existuje vícero názorů a nechci tu rozpoutávat zase nějaké bouřlivé diskuze na toto téma :-) Další věc - jíst co nejméně je nesmysl. Je to dlouhodobě neudržitelné a tělo pak má naopak tendence ukládat. Jestli máš vážně problém s nadváhou, tak zkus výživového poradce, řekne ti co a jak.
    Co je to "cvičit se snažím"? :-) Buď cvičíš, nebo ne. A tady je další otázka, jestli cvičíš tak, abys hubla.

  • Možná v tom "jim co nejmene", málo zeleniny...

  • Malo zeleniny a kvalitni bilkoviny.

  • Měla by sis rozmyslet jakým směrem chceš jít. Píšeš, že omezuješ sachariny, ale z ukázky jídelníčku je to samý sacharid. Jestli je chceš omezit doopravdy, přečti si něco o nízkosacharidovém stravování. ;-) Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tak se dá zhubnout celkem rychle, ale má to háček. Musíš toto stravování pojmout spíš jako životní styl, né jako dietu. Jinak to máš zase zpátky. Jestli víš, že se na to necítíš, tak je nejlepší pohyb, spíš běh, rychlá chůze,.. A vyřadit průmyslově zpracované výrobky, jako jsou například i ty sušenky. Jíst hodně zeleniny, ovoce, málo smaženého jídla, vždyť se to pořád opakuje. Myslím, že každý rozezná zdravé jídlo od nezdravého. A co nejméně nejez. Protože jestli tvé tělo funguje na sacharidech, bude si pouze tuky ukládat, na horší časy.

  • Sladke nejim skoro vubec, svacina susenka, druha svacina susenka. Snidane bile pecivo a maslo, mezitim ovoce. Vecere parek? S takovou se oprvdu nedivim. Neni tam zadna hodnotna bilkovina, kupa sacharidu aspon teda cast vicemene ve forme ovoce. zadna zelenina. Najdi si na netu ukazkovy jidelnicek pro reddukcni dietu. Budes asi prekvapena, ze co jis je spatne od podstaty. Az budes jist jak mas ma smysl i pohyb. U spousty lidi jen pohyb proste nestacin, zallad je strava.

  • stupidiack28.8.2018 13:04

    Pravidelnost stravy je chvályhodná, ale pokud chceš hubnout, musíš vynechat "možná sušenka" a párek k večeři. Hutná zeleninová polévka tě na večer zasytí daleko víc ..

  • Zamer se na to co jíš, něco si o tom přečti, nemusíš omezovat množství jidla, jez normální porce, jen třeba místo toho rohlíku ráno buďto tmave pečivo nebo jogurt, jen si to přečti, na internetu je určitě spousta rad a tipu:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist