Zapsání otce do RL dítěte

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58050 8.4.2012 13:07

Ahoj, chci se zeptat, v jakém týdnu nebo do jakého týdne by se mělo zajít na matriku a vyřídit věci okolo zapsání otce do rodného listu dítěte. Chtěli bychom aby mimčo mělo příjmení po otci, sezdaní nejsme. Slyšela jsem, že pokud se to včas nevyřídí, zapisuje se automaticky matčino příjmení a do RL se udává otec neznámý, to bych ale nechtěla. Kdy je nejlepší čas vyřídit tyhle věci na matrice?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • AHOJKY nevím jestli jsi těhotná nebo ěnco,ale máš pravdu musíte s přítelem zajít na matriku s sebou občanky+rodné listy a paní Vám to sepíše že přítel souhlasí s tím,že vaše nenarozené dítě bude nosit jeho příjmení.Tento papír pak vezmete s sebou do porodnice.Pokud by se tak neuskutečnilo tak po porodu automaticky dostane vaše miminko Tvoje příjmení a pak ho musíte změnit až půjdete pto rodný list a tam sepíšete to co by jste sepsali v těhotenství :-)
    My tam byli je to tak ěmsíc zpátky a nebyl problém :-)

  • Rodné listy,Op,těhu průkazku,a pokud je rozvedený ty nebo on ,Tak i rozsudek s nabitím právní moci.A nejlépe zajít do porodu.Poté se platí poplatek 1000kč.za změnu příjmení.Alespoň tak nám to bylo řečeno na matrice.:-)Budou tam chtít i jména dosud nenarozeného dítěte.Jak holčičí tak klučičí.:-)

  • ahojky nam teda stacilo donest jen obcanku. vsude je to asik jinak. jinak to musis stihnout do porodu a je jedno kdy tam zajdes. ja tam byla nekdy v 32tydnu

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist