Zapomínám dávat synovi Vigantol

Otázku položila: Anonymní uživatelka #82353 26.1.2013 19:42

Je moc velký problém, když zapomínám sedmiměsíčnímu synovi dávat Vigantol? Je to životně duležité pro jeho zdraví? Dneska jsem se podívala po dlouhé době do lekarničky a s hruzou zjistila, že už jsem mu ho několik měsíců nedala:(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vyrostli jsme i bez něj. Ale radši bych to D dávala kvůli kostím. Já to mám v košíčku s hygienou a jak po koupání čistím ouška atd, tak stříknu mlíko na lžičku a přidám kapičku a tímpádem nezapomínám.

  • Tragedie to není, ale určitě se snaž nezapomínat (zvláště v zimě, kdy dítko není moc na sluníčku). Jinak nám se zase dával rybí tuk (sice později, ale...), a ten také obsahuje vit. D - takže argumentace, že my jsme to taky zvládli není úplně správná. Dává se to jako prevence křivice a na sílu kostí.

  • ahojky, zrovna jsem to take zjistila. nevím no, me dite vypada spokojene :D

  • Dávala jsem jen prvorozenému a to ne pravidelně-nakonec jsem s tím přestala, dalším dětem už jsem to vůbec nedávala-nedostaly ani kapku, (byla jsem pak i ráda, protože se nějaká šarže stahovala, že by mohla být nebezpečná, prý to zjistili a stáhli včas a nebezpečí bylo snad jen potencionální, ale vím, že tehdy z toho byly maminky docela vyděšené).
    No, obě prospívají a jsou zdravé i bez toho a jiných vitamínů. teď už jsou straší skoro 7 a 3 roky, ale všechny děti se mi narodily v létě, jsme pořád venku (za každého počasí) a jelikož nebyly vožené v kočárku, ale nošené v šátku, kde se nedaly tak zabednit, tak....prostě si říkám, že kdybychom nevytahovali paty z domu a žili třeba v bídě a ve sklepě, ale žijeme normálně,... tak by přeci měl stačit přirozený zdroj a nám stačil..Nejsem totiž pro nějaké takové umělé dodávání (navíc plošné z preventivních důvodů), sama také žádné takové doplňky neberu a nebrala jsem ani v těhotenství (a to ani když jsem v těhotenství kojila) a vše bez problémů.
    Samozřejmě, pro některé děti toto umělé podávání důležité být opravdu může, ale pro mnohé je to je jen preventivně a nic se nestane, ani když toto nedostanou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist