Zapáchající výtok

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395354 26.9.2018 13:57

Zdravíčko. Pár týdnů mě trápí výtoky, které zapáchají. Včera jsem s tím byla na gyndě a paní doktorka mi předepsala na lékařský předpis Entizol, jsou to vaginální tabletky, které mám užívat 10 dní na noc. Potom mi doporučila výplach Lactofeel. Když jsem šla dnes do lékárny, tak mi paní lekarnice řekla, že Lactofeel nemá, ale dá mi to samé od jiného výrobce. Teď na to koukám a jsou to také vaginální tabletky místo výplachu. Myslíte že mohu používat tedy dvoje vaginální tabletky? Máte s tím někdo zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano zkušenosti mám a určitě bych nemíchala dvoje globule na vkládání. První dober entizol co Ti doktorka předepsala, tím se zničí ty špatné bakterie a ty druhé glogule bych nasadila pak na spravení správného poševního prostředí.

  • Entizol je liek, ktorý likviduje konkrétne patogény (info v príbalovom letáčiku). Lactofeel je gél s kyselinou mliečnou, ktorá je veľmi potrebná na udržanie správneho pH v pošve a tým pádom zabraňuje premnoženiu kvasiniek či baktérií... Vzhľadom na rozdielny účinok a aj na skúsenosť s vaginálnymi tabletami všeobecne by som to fakt nemiešala. Miesto Lactofeelu možno užívať Idelyn, Gynocaps, Vagilact, prípadne aj Feminella Vagi C, dokonca existujú aj špeciálne tampóny, je to zn. Ellen, pričom všetky tieto preparáty sú určené na obnovu zdravého prostredia v pošve. Aj preto, logicky, treba najprv vybrať tablety s liečivom a potom sa postarať o obnovu mikroflóry. Snáď to dáva teraz väčší zmysel ;-)

  • sisterrys26.9.2018 21:46

    Lactofeel jsou taky globule. A jak píší holky, dává se až po ukončení léčby.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist