Zápach z úst u přítele

Otázku položila: Anonymní uživatelka #381232 21.2.2018 21:37

Zdravím.
Mému partnerovi začalo opravdu nepříjemně pachnout z úst a to až tak, že když si odskocim a on čeká v autě, tak ve chvili, kdy se vrátím, tak auto je cítit stejně a to samé po ránu v ložnici. Navíc jsem těhotná, takže se mi z toho až zvedá žaludek. Hygienu dodržuje, dokonce používa zubní nit, kazy nemá...
Je to zvláštní nasládlý zápach.
Vím, že řešením je říct mu to a chystám se na to. Někde jsem slyšela, že to může být i příznak nemoci, tak se chci zeptat, zda s tím nemáte zkušenosti, abych se zbytečně nedesila.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka221.2.2018 22:31

    Ano, zažila jsem, řešili jsme. Přítel měl reflux jícnu, vracely se mu šťávy ze žaludku nahoru jícnem, bylo to cítit, ale nějak mi to nevadilo (právě díky dobré hygieně a stravování), dokud jsem neotěhotněla. V těhotenství se mi z toho permanentně zvedal žaludek, a to až tak, že jsem si ten pach zapamatovala a jenom při vzpomínce jsem běžela zvracet. Přítel je teď po operaci, takže objektivně je to změna, ale i u mě nastala po čtvrtém měsící těhotenství změna. Už nemám tak hroznou citlivost na pachy, i když někdy mi to ještě vadí - jak píše anonymka - hlavně když delší dobu nejí, tak je to divně cítit. Myslím, že to může být i u tebe kombinace přítelova problému + tvoje těhotenství.

  • a používá správnou velikost mezizubních kartáčků?? může to být zánět dásní nebo to může poukazovat na nějakou nemoc. určitě je potřeba si s ním o tom citlivě promluvit a řešit to třeba i s lékařem

  • honeypet22.2.2018 21:24

    Pokud je to takový nasládlý zápach, jde o zánět dásní. Je sice fajn, že používá zubní nit, ale to nestačí. Je nutné použít správnou velikost mezizubních kartáčků. Rozhodně doporučuji investovat do návštěvy dentální hygieny.

  • A začalo to až teď? Nemůže být příčinou tvoje těhotenství a s ním spojený ostřejší čich? :-) Po ránu smrdí z pusy snad každému :-D

  • Je nepříjemné o tom s blízkým mluvit, ale kdo jiný by mu to měl říct než ty.. Já mám podobný rozhovor za sebou. Manžel tímto trpí, když se delší dobu nenají. K dr on nepůjde, ale tipuju to na špatnou záklopku nebo jak se tomu říká..

  • Francy22.2.2018 8:52

    Normálně bych mu to řekla, já to příteli řeknu, bez problému. Nabídnu mentolku s tím, že si špatně vyčistil zuby :-D

  • macicekkajik22.2.2018 9:32

    My s manželem mluvíme na rovinu. Manželovi nevonělo s úst. Tak jsem mu to řekla, ať jde k zubaři a měl zánět dásní, nechal to dost rozjet, i když jsem to říkala často. Teď když mu opět začne zapáchat s úst, víme kde je problém a ihned se to řeší. Je lepší to říci, co nejdříve, než se něco zanedbá. A na ústní hygienu jsme oba velmi pečlivý.

  • Docela bych si přála být u toho rozhovoru, chudák :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 511 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist