Záněty po hormonech? Mijaju, prosím

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38968 1.5.2011 17:46

Ahoj holky. V době, kdy jsem brala antikoncepci, jsem měla často poševní záněty. Pak jsem HA vysadila a vše bylo v pořádku, ale pouze do té doby, než mi ms přestala chodit a dr. mi napsala Duphaston. Nevím, jestli je to náhoda, ale celou polovinu cyklu jsem v pořádku, ale třetí den braní Duphastonu se mi zase objevil ¨výtok a svědění:-(
Vím, že u HA jsou vedelejší účinky i ty záněty, ale u Duphastonu nic není napsáno. A tak rposím, hlavně Mijaju, myslíte, že by mi podobné problémy mohl způsobovat i Duphaston, nebo je to spíš jen náhoda?

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj, nevím jestli tě uspokojí moje odpověď, ale možné je úplně všechno. V příbalovém letáku sice o zánětech není ani slovo, ale ze zkušenosti musím říct, že ani doktoři to úplně nevylučují. Tj. možná je tento zánět náhoda a možná taky ne.
    Co ti poradit. Tenhle zánět pořádně vyléčit (nejlépe Macmiror - obsahuje antibiotikum i antimykotikum) a zkus ještě jeden cyklus s Duphastonem. Pokud se zánět zopakuje, je jasným důvodem Duphaston. Pokud je to díky němu můžeš zkusit místo Duphastonu Utrogestan. Fungovat bude stejně, ale záněty se ti třeba vyhnou. Jinak si kup laktobacily a užívej je...budou podporovat přátelskou mikroflóru.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Na tuto otázku zatím nikdo neodpověděl.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist