Zánět močových cest v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35211 20.3.2012 21:29

Ahoj holky,dnes mi zjistili,že mám zánět močáku,zítra měla bych být v 11 týdnu,tak mě to docela děsí..Myslíte,že je to opravdu tak rizikové??Dali mi antibiotika a mám mít klidový režim,ale všude na netu píšou,že to může vést až k poškození plodu :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, byla jsem v 19. týdnu, když jsem taky dostala atb na zánět močáku. vše proběhlo úplně v pohodě, předpokládám, žes lékaři řekla, že jsi těhu a v kterém týdnu, takže ti vybral léky, které neublíží plodečku. mně doktorka zdůrazňovala, že zanedbaný zánět by mohl nadělat ještě větší paseku, než případné užívání antibiotik. věřím, že ti dr vybral atb, která se v těhotenství "můžou". brzy se uzdrav a opatrujte se ;-)

  • taky jsem se tehdy bála, dnes mám pětiměsíční holčičku a jsem šťastná, že jsem nedala šanci bakteriím, aby se vyšplhaly někam dál. pohlaď bříško, pa ;-)

  • Já jsem měla zánět a ATB v těhu dokonce dvakrát a dneska má malý 7 měsícu a je naprosto v pořádku. Chce se to víc šetřit a neprochladnout. Taky mi doporučily koupit si intimní mýdlo s kyselinou mléčnou. Od té doby jsem měla klid.:-)

  • Buď v klidu, lékař ví co dělá a napsal ti atb co miminku neublíží. Mnohem horší by bylo, kdyby ses neléčila. Zánět by se mohl vyšplhat do ledvin a nebo způsobit potrat. Taky jsem se v těhu léčila a malej je v pohodě.

  • Ahojky, taky mám zánět močáku:O=, jsem v 7+3.Večer jsem skoro nespala, nejspíš mi to sedlo i na pravou ledvinu,bolí to jak......Dnes jsem byla u mudr. a domluvily jsme se, že si koupím zatím jen Mega brusinky, ale kdyby to nezabralo do 3 dnů, tak nasadíme antibiotika, tak se modlím, aby to zabralo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist