Zánět močáku v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 20.3.2012 19:34

Ještě jedna otázečka. Posledních pár dní mě to při čůrání jako trošku řeže. Ale opravdu jen trochu. Jinak jiné příznaky nemám. Zítra budu volat doktorce. Myslíte, že je to zánět močáku? Jsem těhu 25.tt. a zánět močáku by nebyl teda dobrý. A jak jinak než léky to vyléčit? Pít urologický čaj a jíst brusinky?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, se zánětem močáku zkušenosti nemám ale takové pálení a řezání mám když ten den, nebo den před tím málo piju nebo piju třeba hodne bublinkových minerálek a ne vodu. Tak mě napadlo, jestli by ti třeba nepomohlo pít více vody, ale jinak raději volej lekařce.

  • Řezání a pálení při močení bývá téměř vždy příznakem zánětu. K doktorce si určitě dojdi, lepší nasadit antibiotika, než nechat zánět přelézt na ledviny, nebo do pochvy. V nejhorším případě by mohlo dojít k potratu. Antibiotika jsou mnohem menší zlo, dostaneš taková, která jsou v těhu bezpečná. Většina urologických čajů je v těhu zakázaná. Brusinky se mohou pouze v malém množství (což ti zánět nevyléčí), ve větším množství mohou vyvolávat překrvení dělohy a opět potrat.

  • Ahoj, vyzkoušej přípravek Uroval Manosa nebo Uroval Akut, jsou na přírodní bázi a obsahují výtažky z kanadských burisnek, lze je užívat i v těhotenství.

  • Prakticky vždy je řezání a pálení při čůrání příznakem zánětu močových cest. Když se zánět podchytí hned v začátku i během těhotenství, tak se dá obejít i bez ATB a zánět vyléčit. Já jsem zvyklá si kupovat aroval manosa akut, teď na něho běží i reklama v televize a může se užívat i během těhotenství nebo kojení. K tomu pít brusinkové čaje, být v teple a zánět ke pryč. I když ty brusinky jsou sporné, někdo tvrdí, že si v těhotenství nemůžou, někdo zase říká že můžou. Takže to je spíš na poradu s lékařem nebo aspoň v lékárně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist