Zamlklý potrat - za jak dlouho otěhotnění?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55234 4.2.2012 17:40

Ahoj všem, ráda bych se zeptala na 2 věci. Jsem pár dní po revizi dělohy, zamlklý potrat v 8 týdnu, bylo to moje první těhotenství v životě po 7měsíčním snažení. Teď se hrozně bojím, že nám to zase bude dlouho trvat, nebo nám to nepůjde vůbec a hlavně, že se to bude zase opakovat.
Pokud se vám to stalo taky, za jak dlouho jste se zase začaly snažit? Každý mi říká něco jiného - primář a doktorka v nemocnici, že můžeme začít hned po šestinedělí, doktor co mě propouštěl říkal 2-3 měsíce, můj gynekolog alespoň 3 měsíce. Pokud fyzicky budu v pořádku, chci počkat na první MS a pak to začít zase zkoušet...myslíte, že kdyby se náhodou hned zadařilo, může se něco stát jen z toho důvodu, že to je brzo? Říkám si, že pokud děloha a tělo nebudou připravené, tak prostě neotěhotním...A psychicky nečinně čekat nevydržím....
Za jak dlouho po revizi jste zase otěhotněly?
Díky za odpovědi - potřebuju trochu naděje zase vlít do žil:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mně řekli v nemocnici i moje dr., že 2-3 měsíce máme počkat. Volný průběh jsme tomu nechali 4-tý měsíc a hned na poprvé jsem otěhotněla, počkali jsme ještě o měsíc déle, nechtěli jsme nic uspěchat. Ale ani toto těhu nedopadlo dobře a po druhém potratu jsme se začali snažit hned za 2 měsíce, i když v nemocnici mi dr. řekla, že bysme měli počkat 6 měsíců, ale moje dr. řekla, že zase 2-3 měsíce stačí. Co dr. tak to asi jiný názor.

  • Ahoj :) My to nechali po první MS,od té jsme se začali snažit a otěhotněla jsem po půl roce :) Ted' jsem měla mít TP a místo toho ve středu začínám 6tt :) Držím palce a hlavně,at' jsi psychicky v pořádku,u mě to dělala hodně i psychika,že nám to tak dlouho nešlo :/ A v lednu jsem měla jiné myšlenky a byly tam // jak dálnice :)

  • lulatko4.2.2012 18:13

    Po první revizi (spont. potrat) mi bylo sděleno počkat 3 měsíce (než jsem otěhotněla, vyšlo to na 6. pokus). To jsme i dodrželi, pak jsme se začali snažit na novo a vyšlo to hned, sice těhotenství zase s komplikacemi (ovšem ne v souvislosti s předchozím potratem či revizí), naštěstí se mi narodila zdravá dcerka řádně v termínu. Teď jsem čerstvě po druhé revizi (tentokrát pro změnu zamlklina), samozřejmě dodržím šestinedělí, v průběhu něhož by měla dorazit normální menstruace, pak počkám ještě jeden cyklus a nebudou-li žádné komplikace, půjdeme do toho snad v dubnu znovu.

  • ahoj, mě se přihodilo uplně to samé, počkali jsme přes 6tinědělí pak jednu ms a začali se snažit znovu, samozřejmě jak píšou holky, taky nám doporučovali 2-3 měsíce ale bylo tak nějak jedno, znovu jsem otěhotně přesně po roce od revize, bylo to dlouhé čekání ale stálo to za to, ted máme doma 8mi měsíční holku

  • Ahoj, je mi to moc líto, taky jsem tak dopadla. No, já jsem teď druhý měsíc po revizi, bohužel mě doprovází zánět, který musím vyléčit, ale konečně se to začiná dařit. Doktor říká, že mám už dobré výsledky a hlavně se na to cítím. Každopádně fyzicky se na to cítím, budu brát utrogestan na podporu otěhotnění a pak na případné udržení těhu, tak se hned další cyklus chceme snažit. Ale abych ti řekla pravdu, ještě měsíc zpátky jsem se na to necítila, byla jsem psychicky na tom hodně špatně, musela jsem si sem tam i dopomoc antidepresivy. Nesla jsem to hodně špatně. Byla jsem i u esoteričky, dost mi to pomohlo, teď se na všechno dívám úplně jinak. Měla jsem myšlenky, že nidky děti mít nebudu, že určitě zas potratím. Ale jelikož jsem se uzdravila sama v sobě, tak věřím, že jsme na to připravená a dobře to dopadne. Moc se na to těším. Kdyby to náhodou nedopadlo, tak to tak prostě mělo být. Tak ti chci jen říct, že počkej na první MS, zajdi na kontrolu, jestli jsi už dobře vyčístěna, ať ti udělají ultr. a pokud se na to budeš cítit fyzicky a psychicky, takse na to můžete pustit, ale asi bych na to netlačila. Však neboj, určitě se obě dočkáme, jen hlavu vzhůru a pozitivní myšlení ;)

  • duramura4.2.2012 19:19

    ahoj, setkala sem se taky s ruznyma nazorama. muj dr. rekl pockat 6nedeli + 1 cyklus. mela sem krapet problemy a tak me este prelecili antibiotikama, takze sem znovu otehotnela po 3mesicich od revize.
    drzim moc moc palce at se rychle zas zadari ;-) to je nejlepsi lek na smutek

  • Ahoj, taky pčidám svoji zkušenost. v únoru 2010 jsem byla na revizi - zmlklina v 8tt. brzy jsem se cítila dobře, tak jsem poslouchala tělo a 1.5.2010 už jsem zase měla pozitivní těhu test. V prosinci porodila zdravého kluka. Takže jsem otěhotněla druhý měsíc po revizi. Poslouchej své tělo, řekne ti co a jak.

  • Ahojky, já mám za sebou dvě revize a poprvé to ještě nakonec bylo mimoděložní, takže laparoskopie a odstranění levého vejcovodu. Začali jsme se snažit po 2.MS, jak mi doporučili v nemocnici i moje dr., ale zadařilo se až po 7 měsících snažení a skončilo to znovu revizí. Pak mě po 2.MS kamarádky vytáhli na dovču do Tater a zrovna to vyšlo na dobu ovulace, takže to byl nesnažící cyklus a další měsíc jsme vyrazili na dovču s partnerem a domů jsme si přivezli miminko v bříško, takže to šlo rychleji. A myslím si, že v tom sehrála i velkou roli psychika, protože jsem se na to tolik neupnula jako poprvé. Teď jsem v 26TT a doufám, že tentokrát už to dotáhneme do zdárného konce :-) I Tobě přeju brzy mimíska :-)

  • bila sem u ginekologa v nemecku ktery mi rekl ze sem tehotna a ze je vse v poho pak sem zacla krvacet a sla sem do nemocnice v cechach a rekli mi ze dite je 2 tydny mrtve co mam delat a porad se mi chce zvracet a pali me zaha a nesnesu cigarety jinak jsem kurak :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist