Zácpa v těhotenství

Otázku položila: zaridylko 25.6.2012 11:54

Zdravím zkušené maminy,

chěla bych se optat. Od začátku těhotenství (teď jsem v 8tt) trpím zácpou. Už mě z toho občas i bolí břicho a cítím se hrozně nafouklá. Nevíte, zda v těhotenství je možné pít projímavý čaj, nebo pužívat nějaké projímadlo na pročištění? Neuškodí to prckovi? Dějuji za vaše zkušenosti. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nic projímavého bych si radši nedávala, když to nebude už moc nutné. Docela to škodí, ikdyž některé věci jsou "prý" vhodné i pro těhotné, ale střevo po nich stejně zleniví a bývá pak ještě těžší ho přimět aby zase pracovalo (a co teprve kdyby jsi se 9 měsíců takto uměle čistila). Ono je lepší spíš upravit stravu. Jíst více vlákniny a hodně pít. Bílé rohlíky asi nejvíc zacpávají, tomu bych se snažila vyhýbat. A co mě vždy krásně pročistí je ráno nalačno vypít velkou sklenici TEPLÉ vody, můžeš i s trochou citronu - po tom běžím na záchod do 15 min.
    Jinak pokud jsi i nadmutá, tak na to pomáhá čaj z fenyklu a kmínu

  • Já jsem si koupila kompoty švestek a jakpak to šlo ven :-D

  • Nevím, jak to by to mohlo ublížit. Příručka Dr. Maxe pro těhotné povoluje pouze glycerinový čípek, Gutalax jen vyjímečně a hylak. Ale já to léky určitě neřešila. Zkusila jsem kompoty a tak. A prostě jsem to vydržela. V 10tt mě to přešlo.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist