Zácpa v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50508 26.9.2011 21:44

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jsem v 8.týdnu a už druhý týden trpím na zácpu. Vím, že je to normální v těhotenství, ale je normální i to, že když jdu pak třeba po dvou dnech, tak z toho "tlačení" mě potom pobolívá dost břicho? Mám pak pocit, že tlačím jak u porodu. Nemůže to mít nějaký špatný vliv na mimi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nerekla bych,jinak ja mela nedavno stejny problem,taky jsem tehu a zacpa me trapi i ted a nekdo mi poradil,zavarene svestky a funguje to tedy skvele.

  • Ahojky,v lékárně ti poradí určitě nějáký projímadlo,ještě zkus po ránu jogrt,ale násilím bych se bála,obzvlášť takhle na začátku těhotenství..

  • alimos27.9.2011 6:45

    Mě pomohlo müsli s jogurtem k snídani. S tím tlačením to nepřeháněj.

  • Ahojky, mě taky vždycky po stolici bolelo břicho, ale pak to přešlo. Jinak na zácpu je výborná Lactulosa, je to přírodní projímadlo, které ti doporučí i gynekolog, když se ho zeptáš. Já jsem ho zatím nepotřebovala, ale moje sestra ho brala skoro celé těhotenství. Je to jediné projímadlo, které se může v těhotenství i při kojení. Ale pokud to chceš řešit spíše úpravou jídla, tak na internetu najdeš určitě spoustu rad a tipů.

  • ahojky,zacpou jsem taky trpěla a mě teda na to nic moc nepohlo,měla jsem i přírodní roztok co mi doktor dovolil a nic,chtělmi napsat čípky ale ty jsem nechtěla,a stím tlačením bych to nepřehanela,mě řekla sestřička že nemám raději moc tlačit když mi to nejde

  • Ahojky...taky jsem trpěla zácpou..dokonce jak jsem tlačila ( a to mi nepřišlo, že tlačím tak urputně..nic mě nebolelo) utrhla jsem si něco z čípku a začala docela silně krvácet...tak jsem hned letěla k Dr. a ten řekl, že tu zácpu musím nějak vyřešit, že to není dobré, když jsem začala i krvácet...šla jsem do lékárny a tam mi poradili Fructolax, jsou to takové žvýkací bombony z fíků a pomáhají mi..švestky, kefír ani nic podobného mi nepomáhá...chodím teď tak 1 za 2-3 dny..ale já nikdy nechodila denně. Když jsem měla tu velkou zácpu, tak jsem třeba přes týden nebyla...nebo můžeš zkusit glycerínový čípky...

  • Ahojky,mě pomáhalo,když jsem vypila na lačno vlažnou vodu. A nebo jsem zkoušela zavařený švestky a meruňky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist