Zacatek tehotenstvi a stres

Otázku položila: Anonymní uživatelka #320807 20.5.2017 18:47

Zdravim. Dneska jsem 9tt. A mam strach z toho ze se uz od zacatku nervuju. Nejdrive to byl sok, protoze jsem tehotenstvi neplanova. Ale ted uz se raduju. Ale do toho studuju. Ted mam zkouskovy a jsem strasny nervak. Je mi furt spatne z nervu.. ale nejde mi to ovlivnit..proste takova jsem :-( bojim se,abych miminku neublizila. Cetla jsem ze stres v prvnim trimestru je hooodne skodlivy pro plod. Proto jsem chtela mimco az za rok,po ukonceni skoly, abych byla psychicky v pohode. Ale prislo driv.. :-) prosim, co si o tom myslite. ? Vazne mam strach... moc dekuju za odpoved :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • samsonoh20.5.2017 19:22

    řekla bych to takhle: kdo se nestrachuje? Asi jsem nezažila nikoho, kdo by neměl strach nebp obavy. Ale vše jde zvládnout, musíš se ale sama uklidnit. Já jsem v prvním trimestru dělala celé státnice na Mgr. ;-) takže se opravdu uklidni, všechno bude v pohodě, není to nic, co bys nezvládla ;)

  • Taky jsem otěhotněla neplánovaně, do toho studovala. Navíc ještě, když jsem to nevěděla, tak mi ukradli telefon v metru, to byl hroznej šok, lítaní po policii.
    Dost jsme se hádali s přítelem. Pak jsme se stěhovali, nosila jsem nábytek, atd...
    Po zjištění jsem měla šílenej stres, jak to říct našim, byla to hrůza, dva týdny se mnou nemluvili,...
    Státnice, bakalářka, zkoušky,...
    Navíc jsem se snažila, aby to nikdo ve třídě nevěděl, furt jsem to maskovala,...
    No a tak klidný pohodový a šťastný dítě, jaký mám, jsem ještě nezažila. :D
    Myslím, že ten "normální" stres nevadí. Že spíš by vadilo, kdybys miminko nenáviděla, nebo sebe a nějak se poškozovala...a pak je důležitej klid po porodu... :)

  • Na jednu stranu ti naprosto rozumím, na tu druhou ... já ve druhým trimestru mám zkouškový a státnice a jsem naprosto v pohodě :-) teda alespoň co se školy týče :-) .... takže klídek, řekni si, co se stane když tu zkoušku neuděláš, prostě půjdeš podruhé, nikdo ti hlavu neutrhne :-)

  • sisterrys20.5.2017 21:45

    Neboj se ;-). My jsme v době těhotenství kupovali byt a musím říct, že to byla nejstresovější událost v mém životě, zlatý státnice :-D. Doma mám od narození usměvavého pohodového ročního prcka.
    Stresu se v životě nevyhneš, je prostě jeho nedílnou součástí. Pokud bys neměla zkouškový, bude zas něco jinýho. Myslím, že spíš záleží na celkovém naladění a na tom, jak k stresu přistupuješ ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist