Začátek těhotenství a co na teplotu a rýmu.....

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378613 6.12.2017 14:06

Ahoj holky, chtěla jsem se zaptat jsem teprve v 5tt a začínám být nemocná asi od dcerky. Chtěla jsem se zeptat když se nemůžu ibalgin na snižování teploty co se kdyžtak může. Slyšela jsem se teplota může ohrozit plod hlavně v tak ranném stádiu. A co na rýmu ? Poradíte ?:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka26.12.2017 14:20

    Slyším poprvé, že by někdo na snížení teploty bral ibalgin. Ibalgin je od bolesti, ne od teploty. Na teplotu je nejlepší Paralen, ten se může i v těhotenství. A rýmu bych moc neřešila - neléčená trvá týden, léčená 7 dní. :-)

  • jedine co nachladnutí jako takové mě napadá normálně zázvor a ten se pokud dobře vím v těhu normálně může i na zažíváni.

  • Z léků Paralen. Ji ak navýšit vitamín C. Na rýmu zvlhčovat vzduch a do místnosti nakrájet cibuli.

  • Akorat jsem podobne dolecila. Jsem 7tt. Delala jsem si silny zazvorovy caj s medem a citronem. Pak jsem zjsitila, ze zazvoru se muzou 4g za den. Ja pila caj z tak 30g denne. Do kazdyho pul citronu a dve lzice medu. So nosu morskou vodu s medi Sterimar a na teplotu paralen. Pokud te boli v krku tak septilen. Ale ten zazvor me z toho dostal rychle.

  • Jen pro info, Paralen a Ibalgin jsou v podstatě totéž, ibalgin je i na teploty, ALE z nějakého důvodu (který jsem už zapoměla, ale řekla mi to doktorka) pokud jsi těhotná, a je ti opravdu mizerně, tak si vem JEDEN paralen na noc. Paralen je v tomhle případě lepší a bezpečnější, ale pozor, vyhni se paralenu grip! ten se nesmí, jen obyčejný paralen. Ani paralen hot drink se nesmí. Zároveň pij litry horkého zázvorového čaje s citronem. Za těhotenství jsem byla těhotná zatím 3x a vždycky jsem to řešila takhle. Na dva dny do postele a bylo po problému. Jo a pozor - taky informace od doktorky - sice brát léky není v těhotenství dobrý, ale teplota může uškodit mnohem víc, než jeden paralen, takže je rozhodně lepší si ho vzít :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 494 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist