Z čeho je menstruační kalíšek vyrobený a kolik stojí?

Otázku položila: Thea14 24.1.2013 23:51

Již delší dobu vím, že tato "věc" existuje, ale nikdy mě nenapadlo, že ji budu potřebovat. Důvod je jednoduchý - začala se u mě objevovat alergická reakce na vložky (podrážděná kůže "umělými hmotami") a tampony užívám jen na začátku a na konci menstruace. Chci se zeptat: z čeho jsou kalíšky vyrobené? Jde o hypoalergenní materiál? A kolik tato nyní tak neuvěřitelně medialozovaná věcička stojí?

Díky za Vaše odpovědi. Příští týden mám v úmyslu zajít do jednoho obchodu, kde kalíšky mají a nabízí dokonce i poradenství. Tak snad mi poradí.

Thea S.

Odpovědi správkyň témat

  • Osobně kalíšek používám již 3 roky a jsem s ním spokojená. Mám Yuuki kalíšky, obě velikosti. Je vyroben z Silopren LSR 4050 - lékařský silikon, v nemocnicích ho používají snad i na vaření :-D. Samozřejmě chápu obavy z Vaší alergie. Myslím, že na kožním by Vám odpověděli, zda na něj budete reagovat či nikoliv. Každá jsme jiná, takž je to o vyzkoušení, případně o testování...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kalíšky jsou vyrobené ze silikonu, měly by být vhodné právě i pro alergiky. Já používám kalíšek Mooncup B, stál mě kolem 500 Kč (ovšem náklady se časem vrátily :)). Jinak kalíšek můžu vřele doporučit, od té doby, co ho používám, už ani nevím, že "to" mám :-) Letos na dovolené u moře mě doslova zachránil. Už bych ho nedala z ruky :)
    spousta informací se dá najít na www.kalisek.cz

  • Kalíšek je ze silikonu (i když prodává se i latexový, do toho bych nešla), ale reklamu na něj jako na vložky či tampony jsem v TV ještě neviděla, ani se běžně v obchodě-lékárně neprodává,podle mě by si zasloužil větší medializaci a ještě lepší dostupnost;-)Spíše se rozšiřuje řada použivatelek, které se k němu dostaly přes internet a pak se to internetem šíří dál..
    Cenové rozpětí kalíšku si zadej do vyhledavače třeba na googlu nebo zbozi.cz a uvidíš, já za svůj kalíšek onehdy dala přes 600,- (vybírla jsem, kde vyšel nejlevněji), mám mooncup a tehdy byl na výběr jen asi ze 2, dnes je nabídka širší, což cenu kalíšku určitě krapet srazilo.
    Sama jsem si právě kalíšek pořídila ne zas tak dlouho po té, co začal být v ČR k mání, mám ho a používám pátým rokem..Každopádně, pokud by Ti nevyhovoval, jsou ještě pratelné látkové vložky, dělají se i slipovky-třeba jako doplněk ke kalíšku, ty jsem nezkoušela, jen o tom vím, vlastně jsem se k informacím o kalíšku a látkových vložkách dostala přes látkové pleny, které jsem na své děti používala

  • Já mám silikonový MeLuna a stál mě v akci 430Kč.:-)

  • eva11125.1.2013 16:30

    Já mám také MeLuna, koupila jsem ho za 600kč a zatím žádný problém s alergií nemám:-)

  • Verousek8925.1.2013 18:43

    Většina kalíšků je už vyráběna z lékařských silikonových materiálů. MeLuna se vyrábí z termoplastického elastomeru, což je v podstatě plast pro lékařské využití. Ještě existuje Naturcup, u něhož zaručují 100 % hypoalergenní silikon, ale dokud to nevyzkoušíš, tak to sama nezjistíš. Každému může vyhovovat něco jiného. Já mám LadyCup, který je také ze silikonu (konkrétně z nějakého německého) a stál mě asi 600kč i s poštovným (objednávala jsem ho na internetu). Každý kalíšek je specifický a stojí jinou cenu, pak také určitě záleží, kde konkrétně bys ho kupovala. Jinak já také patřím mezi ty, které poskytují "podezřelé" kladné ohlasy :) Používám ho už tak rok a půl a nedám na něj dopustit, nejdřív jsem k němu byla hodně skeptická, nechtěla jsem ho, četla jsem samé kladné recenze a přišlo mi to zvláštní, řekla jsem si, že ho vyzkouším a jsem ráda, že jsem do toho šla. A už taky chápu ty kladné recenze, jsem na tom úplně stejně. Já jsem moc spokojená.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist