YAL gel

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37624 17.2.2011 9:07

ahoj máte některá zkušenosti s YAL gelem? že pry se to použivá před porodem a mate možnost si vybrát ten yal nebo klystýr.
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak já si nechala udělat klystýr. Pokud chceš YAL gel ( přesně nevím na jakém principu pracuje, ale na netu najdeš ), tak alespoň u nás v poronici je to tak, že si ho doneseš s sebou osobně.

  • Co jsem slyšela, tak YAL tě nepročistí dostatečně a při porodu se pokálíš. To jest například zkušenost mé kamarádky, která po apikaci YAL při porodu cítila, jak zní odchází výkaly. A říká to i moje kamarádka, která je porodní asistentka.Já jsem měla normální klystýr a nevypadlo ze mě nic. A aplikace klystýru nebyla ani nijak nepříjemná.

  • Já jsem při prvním porodu měla klystýr a při druhém YAL a ten mi aplikovala sestra večer a pak ještě ráno. Po klystýru jsem byla pěkně vyprázdněná. YAL jsem měla 2x a myslím si, že jsem tak vyprázdněná nebyla. Takže když bych si měla vybrat, tak určitě klystýt.

  • Navíc klystýr by tě měl i malinko prohřád a tím pomoc tem porodním cestám, Yal nikoli..ale naopak - klystýr ti zavede zdravotní sestra samospádem, kdežto Yal můžeš si zavést i sama..já půjdu do klystýru, už jsem rozhodnutá, jen doufám, že to stihnu, že to nepůjde tak rychle :-)

  • můžu jen doporučit, je to 14 dní kdy mi ho aplikovali v nemocnici.
    Je to šetrný, na záchod neletíš hned po aplikaci jako u normálního klystýru, ale třeba za hodinu.
    Fakt je to v pohodě. Ta pěna pracuje pak si dojdeš na záchod, si jako myslim, že v koncovém důsledku je to jedno, ale YAL prostě doporučuji.

  • u nás jsem si musela o předpis na yal říct u doktora, když mi psal papír o předání do nemocnice. Do porodnice jsme musela mít svůj, sestřička mi ho aplikovala, vyprázdnila jsme se dokonale, takže potom žádná havárka při porodu nehrozila. Ani s chozením na velkou nebyl problém, druhý den nám všem dali glycerinové čípky a jelo to samo

  • Bohužel, i když bych si chtěla taky trochu ulehčit aspoň Yal gelem, tak mi ho má gynekoložka nedoporučila ať už kvůli nedostatečnému pročištění, ale hlavně prohřání střev, což někdy pomůže k uvolnění porodních cest. Není to nic šíleného, trochu teplé vody, no a co : )

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist