Vztahová krizička

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55827 20.3.2012 7:52

Ahoj dámy,
mám takový problém, asi spíš se potřebuju vykecat. Ale když některá dáte tip, jak na to a překonat to, určitě nepohrdnu :-)
Jde o to, že jsme s přítelem 3 roky, rok spolu bydlíme v pidi garsonce cca 24m čtvereč. Nechci to dávat za vinu tomu, že je to ponorka a nemáme se kam schovat, když by každej chtěl být občas sám. Jen už mě napadají různý důvody.

Poslední dobou s ním vůbec nemám chuť na ŽÁDNÝ fyzický kontakt. Mám ho ráda, to ano, ale když večer dojde z práce a lehne mi do klína a kouká na televizi, tak blahem nevrním. Líbat se líbáme, ale taky to nevyžaduju já, ale spíše on. A když se večer přitulí v posteli a já vím, že by něco chtěl, tak to nějak zahraju do autu, prostě na to nemám chuť, nechci sex ani mazlení.

Nevím a nechápu, čím to je. Nespali jsme spolu už tak cca měsíc a mi to vůbec nechybí!!! Přitom ještě před tím měsícem jsme spolu snad obden...
Poté, co jsme spolu začali bydlet, mi začaly vadit některý věci, který jsem logicky neřešila, když jsme měli oddělenou domácnost. On je od maminky zvyklý, že si ráno udělá snídani, nechá BORDEL na lince, fakt bordel a ignor, odejde. Večer po srpše nechá BORDEL na podlaze plno vycákané vody, neobtěžuje se to setřít. Přijde mi, že mu nedochází, že ten jakýs takýs pořádek musí někdo udržovat. Já ho nechci buzerovat jak malého kluka, vím že garsonečka je malá a není problém pro mě vzít ten hadr a utřít to, nemám zas takový zápřah, ale mi vadí ta jeho "bezohlednost", dá-li se to tak nazvat.
Nemůžu říct, že by byl zlý, ani si nemyslím, že by to dělal schválně. Jen mě to mrzí, a jak říkám, nechci ho buzerovat, ani mu říkat, co by měl nebo neměl. Měl by to vidět sám. A pokud to nevidí...achjo.
Možná i tohle je jeden z případů, že se mi to prostě s ním nelíbí a nechci s ním mít blízký kontakt.

Taky teď začal pracovat v nové práci. Každá večer povídá pořád jen o sobě, mě se skoro ani nezeptá, jak se mám já. A když ano, tak jen tak aby se neřeklo.

Nevím, asi počkám, rozcházet se nechci, ale vztah bez fungujícího sexu, zvláště když on ho chce, nevím.

Ještě možná doplním, že beru rok HA Minervu. Tak jestli to může mít vliv. Anebo spíš kombinace toho všeho...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak za mě říkám že pokud od něj cokoliv chceš tak mu to řekni,však nemusíš na něj hned vyjet ale v klidu a konstruktivně mu říct že by jsi mohl po sobě uklidit.Jak je známo,chlapům ty nevyřčené věci nedochází :-) My jsme na ně moc složité a určitě mu to samotnému nedojde.U nich doma to prostě nějak fungovalo a on si to vzal ze své rodiny.Pro něj je to prostě normální.Tak že,základ je mluvit a mluvit a mluvit:-D

  • lulatko20.3.2012 8:58

    Řekni mu to, bude-li potřeba, tak opakovaně. V klidu, ale soustavně, to není buzerace. Ber to tak, že jak si ho vycvičíš teď, tak to budeš mít po zbytek vašeho společného života. To není o tom, že chceš někoho stůj co stůj změnit k obrazu svému - to neuznávám ani já. Ale je to přece dospělý chlap, má dvě zdravé ruce, žijete spolu v jedné domácnosti, a Ty nejsi jeho služka. Ne nadarmo se říká, že ženskou žijící s chlapem v jedné domácnosti na sex nejlépe naladí, když chlap po večeři umyje nádobí. ;) Věř, že to zabere víc, než kdyby Ti před tou véčou přinesl třeba buket růží a pak flákl s sebou na gauč... A tak je to se vším.
    Navíc píšeš, že zápřah sice zatím nemáš, ale kdybyste se časem dopracovali třeba k dětem, a Tobě najednou přibyde spousta jiných starostí, to už bude jiné kafe, a těžko mu domluvíš pak, když tou dobou léta bude zvyklý na to, že to po něm někdo doteď dělal - ta divná budeš Ty, co Ti jako najednou vadí.
    Fakt mu to řekni na rovinu; my ženské banality někdy příliš řešíme, přitom chlapi většinou chápou daleko jednodušeji - potřebují pouze strohou informaci a nic dramatického za ní nehledají. :)

  • Zkuste si v klidu promluvit. Řekni mu že tam bydlíte oba tak po sobě oba budete uklízet..je mě jasný že po sobě asi nějaký drobky na lince nechá.. (to dělá každej chlap) ale at po sobě aspon uklidí zpět věci do lednice atd. Zkus mu to nějak pěkně říct. Doufám že to u vás bude brzo OK:-).. a zkus mu vysvětlit že už není u maminky doma.. :-))

  • co se týče úklidu, jenom mám takovou perličku: moji rodiče spolu letos budou 22 let, ale táta se pořád ještě nenaučil po příchodu z práce odnášet bundu do ložnice, nechává ji pravidelně večer co večer přehozenou přes židli v jídelně :)) a co se s ním mamka nazlobila... :)

  • Ahoj,
    to co tu píšeš je, jako kdyby se můj přítel vydával za ženskou:-D
    Určitě to tomu svýmu chlapovi v klidu řekni, a tak často, jak se to bude opakovat, mu to připomínej. Bude to asi brát trochu jako buzeraci, ale uvnitř mu bude určitě jasné, že máš pravdu. Stejně jako to vím i já, když mi třeba tu vanu přítel opakovaně připomíná.. Já jsem taková, že věci moc neřeším a když jsem se nastěhovala k němu, tak se mnou zažíval těžké chvílky. Vodu kolem vany jsem nechávala věčně, už proto že doma jsem měli sprcháč takže tam tento problém nikdy nebyl... věci na lince občas taky nechávám (mám takový zvyk nechat po vaření to, co nestihnu umýt během přípravy jídla prostě ležet, a jít se v klidu naobědvat dokud je oběd teplý, protože to ostatní se může vše uklidit potom... ale přítel z toho vždy roste).. Hodně se snažím, abych nedělala ty veci co mu hodně vadí, ale taky se stane, že zapomenu, takže se připrav na to, že ani ten tvůj nebude nikdy dokonalý a že s ním budeš muset mít hodně trpělivosti.
    A zkus si třeba častěji někam vyrazit vez něj, i třeba na pár dní, uvidíš že se to zlepší. Když jsme spolu o prázdninách s přítelem druhý měsíc vkuse, tak vetšinou taky pozoruji, že nám klesá četnost sexu někam k jednou za týden a i méně.. a jsem to vždy já kdo se snaží o sex a je nespokojený... Naopak když přijedu z koleje na víkend tak se nemůže nabažit:)
    Holt máme úplně obrácené pozice.. je vidět, že lidé mají různé povahy a na někoho společné soužití a ponorka s tím spojená doléhá víc a na někoho míň. Přeju ti hodně štěstí, aby ses s tím soužitím dokázala nějak vyrovnat a najít v něm radost. Zkus se zaměřit víc na to co dělá správně, než co by dělat neměl, snad budeš pak aspoň o kousek veselejší :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist