Vztah se starším mužem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #62207 25.7.2012 13:44

Ahoj womenzonky, potřebovala bych říct názor nestranných lidí a napadla mě tahle varinata - tedy vy.
Je mi 24let a mám stejně starého přítele, jsme spolu tři roky, ale... já k němu už necítím takovou zamilovanost, dokonce v hodně věcech a hlavně pohledech na život se dost lišíme, on je spíš materialisticky založený, hlavně mít tv, každý měsíc nejnovější telefony atd., zatímco já bych se klidně toulala po lese a koukala na přírodu. Nemůžeme se shodnout ani na tom, že bychom v budoucnu spolu žili v domě, zatímco mně by stačil malý domek nedokonal evybavený, hlavně aby něco bylo, on by nejraději čekal ještě deset let, než bychom měli peníze na vše v celé parádě. Takže mu jde hodně o to, co si o něm lidi myslí a aby držel s ostními krok. Mně je to šumák.
Ještě abych řekla "asi" jeho city ke mně, tak mě má on asi fakt rád.

Co se týká mého problému - tady tohle s ním řeším, kdy vím, že ani on ze svého ani já ze svého moc ustoupit nechceme, ale stále jsme spolu a když nic neřešíme podstatného, tak je to vcelku fajn.
Jenomže já teď poznala muže, který je ode značně starší. Ale problém je ten,že pouze papírově (je mu 45let), ale vypadá tak na 35 a co se týká povahy a aktivity života, tak bych na něj kolikrát neměla ani já...Pěkný, normální vysportovaný chlap. Hlásá, že na věku absolutně nezáleží, důležité, jak se člověk cítí a jak ho baví žít, s čímž souhlasím. Žena ho opustila právě proto, že ho bavilo lítat po přírodě a ji jezdit k moři.
Dá se říct, že jsem se do něj zakoukala...a uměla bych si sním představit život, úplně obyčejný v jeho chlaupě, která je nedodělaná, nedokonalá, kolem má nějaký zvířata, prostě normální chlap s normálníma názorama na život...takových se dnes už moc mezi mladýma nerodí, nebo jsem neměla možnost takových moc potkat, aniž by nebyli zadaní atd.
Tak a co teď...neříkejte, že si chci život zjednodušit, že je zajištěný. O to mi vůbec nejde, jde mi o to, že ví co chce a je už prostě dospělej dodělanej chlap. S exmanželjou nemohli mít mimino, tak vím,že by si ho moc přál a já nemusela čekat do 35, než se rozhoupe mladý kluk a nabaží se dost života.
Prostě ho mám ráda, ale nevím, co mám ve své situaci dělat...Je na to vůbec nějaká rada?...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ti náhodou rozumím ;) Mezi mladými jsme si vůbec nějak nemohla vybrat.... pak jsem poznala mého současného manžela, který je o 20 let starší, jsme spolu 11 let a rozumíme si úplně perfektně, někdy se rafneme, ale to protože jsem občas podrážděná a ta hádka většinou pěkně pročistí vzduch a je nám zase fajn.... jsme spolu neuvěřitelně štastní, i když to nebylo lehké, ty už jsi aspon dospělá, já si s ním začala v patnácti, což bylo těžké vzhledem k okolí, ale nakonec to všichni přijali docela dobře. Jestliže si se svým partnerem nerozumíš a máte rozdílné pohledy na život a budoucnost, nemá cenu s ním být.
    Toho muže co popisuješ... skoro jakoby jsi popisovala mého muže :) až na to stavení se zvířátky, jsou si docela podobní. Rozhodně neřeš věk, ten není vůbec směrodatný.
    Já bych se na prvním místě rozešla s přítelem, protože si myslím, že to nemá budoucnost až pak pořádně "okoukni" toho druhého a uvidíš ;)

  • dovedeš si váš vstah představit tak za 15-20 let? Pokud ano, tak do toho jdi. Ale nezapomen, že každé tělo stárne a dřív nebo později z aktivního chlapa bude chlap, odpovídající svému věku a ty v nejlepších letech. Taky otázka jak se dlouho znáte. Pro ulovení samičky dokážou chlapi ( a hlavně starší) udělat skoro až nemožné, ale jen po omezenou dobu

  • petulinkaa1325.7.2012 19:07

    Jo holka,ja rikam furt,ti dnešní mladý kluci stojí zahovno,chybí jim vojna a vůbec,jsou zhyčkaný a do života nepoužitelny,protože ti nepřivrtají ani poličku.Mela jsem pár mladých,ale prostě pro me to byli jak bráchove ( který mimochodem dva mam) nevim,nejak me nikdy nesedeli a proto jsem tahla od 15ti ke starsim - 35 až 45let.Dnes je mi 24 let,mam manžela,kterýmu je 42 let,takže jsme od sebe 18 let,jsme spolu 6 let z toho 4 roky manželé a čekáme miminko :-) rodina ho vzala moooc dobre stejne tak jako mě jeho ( byli rádi,že se rozvedl s bejvalkou,která jen utočila a zneužívala ho )prostě do života to chce chlapa co ví co chce a ne kluka,kterej to vlastne ještě dlouho nebude vědet.Takže na věk nekoukej a pokud si rozumíte,nebránila bych se vůůůbec a ba naopak šla do toho :-) tak hodně štestí :-)

  • Přidám se. Manžel je taky o 20 let starší. Jsme spolu přes 5 let a čekáme druhé dítě. Vrstevníci mě nikdy moc nezajímali, měla jsem jiné hodnoty. Věděla jsem čeho chci v životě dosáhnout - vzděláním, profesně a zatím si šla. Mám velmi dobrou práci, kterou můžu řídit i z mateřský. Moji vrstevníci se ještě dneska někde plácájí. S mužem jsme si sedli, máme stejné hodnoty, baví nás podobné věci, máme podobné zájmy. Máme stejný názor na hodnotu peněz, důležitost materiálních statků. Holt jsem mezi stejně starýma nikoho takového nepotkala. Navíc většina z nich ještě rodinu nechce, a já ji chtěla do 30. takže proč nehledat mezi staršími? :-)
    Není důležité kolik vám je, ale jak se shodnete v základních hodnotách a představách o životě. Tak směle do vztahu se starším, a vykašli se na to, co si myslí ostatní. Hlavně ať jsi šťastná.

  • ahojda nečetla jsem jiné komentíky,ale něco napíšu za mně :-) je mi 20 let :-) žiju s 36ti letým chlapem kterému v zimně bude 37let jsme spolu 4roky a několik týdnů a dnes je našemu chlapečkovi měsíc.Nevím,vždy jsem se více rozumněla se staršími muži.Nedovedu si představit žít po boku věkově rovnému.Už jen kvůli tomu,že starší muži vědí co chtějí od života :-)
    Určitě pokud tě přitahuje kor povahou a rozumíte si než s dosavadním partnerem a jsi schovná dosavadního partnera opustit."NEVÁHEJ"

  • Souhlasím s Ruzii jestli už teď vidíš podstatný rouzdíl mezi tebou a přítelem, tak to asi nemá cenu, nikdy to nebude pravé ořechové :-) srdci neporučíš. sice to bude těžké asi pro obě strany, ale takhle by jsi se potácela na jednom místě a to ti asi nesvědčí

  • O věku to vůbec není. Jestli ti vyhovuje starší partner a dokážeš si představit, co bude za 10, 20 let, kdy ty budeš v podstatě pořád mladá ženská a on pán v důchodu, a nevadí ti to, tak v tom přece není žádný problém.
    Kdysi jsem měla přítele, který byl starší. Tehdy ještě bydlel u rodičů, byl nezaměstaný... Je to už téměř deset let. Nedávno jsem s ním mluvila a stále bydlí u rodičů, nezaměstnaný, bez přítelkyně. Můj manžel je jen o 1,5 roku starší. Když jsme se brali, tak mně bylo 20 a jemu 22. Máme syna, dům, zázemí... Prostě vše, co řada lidí v dnešní době nemá, ani když je jim o deset let víc. Takže to ani tak není o tom, kolik mu je, ale co má v hlavě. I mezi dvacetiletými se najde člověk, co to má v hlavě srovnané a i mezi čtyřicetiletými jsou flákači bez budoucnosti.;-)

  • Úplně tě chápu, dnešní mladí chlapi většinou stojí za starou bačkoru a je hrozně těžký mezi nimi najít někoho "dospělého", normálního a hlavně připraveného na společný život, rodinu, povinnosti, zodpovědnost atd. Já takového naštěstí našla, je mi 25 a jemu 26, ale hledání teda lehké nebylo, protože ten výběr je fakt bída. Dneska by všichni nejraději jen vydělávali peníze, kupovali si nové značkové hadry a mobily, neustále jen pařili s kámošema a nejlépe celý život bydleli v "mamahotelu" :-p Takže se ti ani nedivím, že tě začal přitahovat starší muž, který už to má v hlavě srovnaný. A jestli si ke všemu ještě takhle rozumíte, máte podobné povahy, zájmy a představy o životě, rozhodně bych ten vztah nezatracovala, věk není nejdůležitější. U věkového rozdílu bych se bála jen toho, že starší chlap už má rodinu a s mladou holkou už by další dítě nechtěl, což ta holka asi dřív nebo později ano... Ale když píšeš, že děti zatím nemá a rád by je měl, tak fakt nevidím žádný problém ;-) Jde hlavně o to, s jakým mužem budeš šťastná... A osobně bych moc nevěřila, že tvůj přítel v brzké době zásadně změní svůj pohled na svět.

  • Ve dvaceti chce ženská čtyřicetiletého. Ve čtyřiceti dvacetiletého :-D. Užij si to, ale věř že spřízněnou duši najdeš i u svých vrstevníků - jen to chce hledat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist