Vztah s vdanou zenou - od muze

Otázku položila: Anonymní uživatelka #378571 20.11.2017 0:12

Zdravim :) Mam dotaz od muze, a rad bych vedel nazor zen... dostal jsem se do situce ktere mnoho nerozumim. Pred nedavnem jsem se zamiloval do vdane zeny, casem se ukazalo se ze je to vzajemne... Vzhledem k tomu ze byla vdana, k nicemu nedoslo - ja jsem nechtel dokud je s nim - navic po kratke dobe otehotnela s manzelem a tim to definitivne v te dobe pro mne skoncilo. Presto, vzhledem k tomu ze jsme se neustale potkavali, a zacli se spolu jeste vice bavit, priblizilo nas to natolik a diky urcite schode okamziku jsme se spolu vyspali - proste jsem neodolal protoze jsem k ni citil i cit. Protoze ji mam rad, akceptoval bych ji i s ditetem (coz jsem ji rekl), s manzelem ocividne jim to uz tolik nejde dele (ikdyz teda nechapu proc se snazili o dite). Kazdopadne ona se neni ted schopna zatim odejit, nejak se rozhodnout (coz castecne chapu v tehotenstvi... Pry kdyby necekala dite, uz jsme davno spolu, odejde od nej...) - zaroven ale ani nema tendence ukoncit vztah se mnou, spis akcelerace a iniciativa byla spis z jeji strany.. Ale je pravda ze jej take udrzuji, Je tam silna pritazlovost, a zaroven si i rozumime, proto ve mne neni zatim sila to ukoncit. Ale mam pocit ze jsem se dostal do role "muzske milenky" - neni to moc prijemne - davam ji cit kdyz si nerozumi s manzelem - presto jsem v pozici v jake jsem - moc nerozumim jejimu pristupu - obcas mam pocit ze jsem vyuzivan jako zdroj citu aby mohla fungovat v nefunkcnim vztahu kde (jak jsem sam videl...) on ji uz moc nerespektuje, aani moc do domactnosti neprispiva... Vim, jsem mozna naivni, a laska zaslepuje :) - Kazdopadne budu rad za nazor zen, abych vedel co za jeji motivaci, nechci si myslet ze jde jen o to jedno.... Dik :)

Díky za vaše odpovědi... nerad bych si myslel ze jde jen o to jedno, protoze cit k ní cítím a to same i z druhe strany. Jen vidim jak mi to ublizuje, a mam pocit ze si sebe nevazim, kdyz v tom zustavam a mam jen "cekat" kdy zrovna chce komunikovat, ci se videt - tedy v moment kdy je emocionalne vyprahla... A take "mam" cekat jak se rozhodne, ikdyz vlastne ani nechce nic rozhodovat, nic neresi to - jeji manzel podle mne asi nic netusi - mimo to ze se vic hadaji. Celkove je proste ve me smes vzteku a smutku - tusim ze ona to neukonci, protoze ji to vlastne vyhovuje, vidim ze je to proste na me... No jo, nechci mit pocit ze jsem vyuzivan... ale to asi nikdo :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mam dva kamarady, kteri v dobe tehotenstvi sve manzelky/partnerky, meli mimomazelsky pomer s zenou (oba pripady s kolegyni), do ktere se zamilovali. Oba svorne hlasali, jak partnerku i a novorozencem hned po porodu opusti. Po narozeni ditete se ovsem tak zamilovali do ditete, ze pomer ukoncili a ve svazku zustali. A oba ted uznavaji, ze by rodinu neopustili.
    To ja jen nastinuju mozny scenar.. podle me velmi podobny.
    Pani je mozna citove vyprahla, tak si to kompenzuje vami. Ale uprimne neverim tomu, ze by pred narozenim ditete odesla jeste s ditetem, ktere neni vase spolecne. A po porodu uz tuplem ne.
    Byt vami, tak to ukoncim. Ne kvuli ni, ale kvuli sobe. At to bylo jak chce, dite s manzelem chtela a tak ho ma. Driv nebo pozdeji uz nebudete na druhe, ale na treti koleji.

  • Byla jsem v podobné situaci. S mužem jsme se snažili o dítě, ale současně se i neustále hádali. Možná jsem si myslela, že těhotenství něco změní. Otěhotněla jsem, ale současně jsem se víc sblížila s kamarádem. U nás tedy bylo vše jen platonické, k ničemu vážnému nedošlo. Rozumově jsem věděla, že nikoho lepšího, než je můj muž, najít nemohu. Jasně, že má své mouchy, nikdo není dokonalý. A těch pár drobností, co chybělo jemu k dokonalosti, měl ten kamarád. Snad vlivem splašených těhotenských hormonů jsem ty drobnosti považovala za důležitější než to ostatní. Naštěstí on měl víc rozumu než já a ukončil to dřív, než stihlo k něčemu dojít. Trpěla jsem, po zbytek těhotenství na něj myslela. S mužem jsem zůstala jen z "rozumu". A pak se narodil syn. Zaplavily mne emoce a já si uvědomila, že žádného jiného chlapa nemůžu milovat víc než svého muže. Už je to skoro deset let a já jsem nesmírně šťastná, že jsem tenkrát neudělala takovou pitomost, že bych ohrozila vztah s mužem. Nebylo to sice tehdy mou zásluhou, a kdyby to bylo jen na mně, tak tu pitomost udělám (vyspím se s ním, odejdu od muže...). Naštěstí on mi to nedovolil a já jsem za to šťastná a ani nechápu, co jsem na něm tenkrát viděla.

  • terryk20.11.2017 8:10

    Teda, terminologii z motoristického sportu použitou pro popis vztahu jsem ještě neviděla, máte za mě palec nahoru:-D jinak... Myslím, že jste si na otázku odpověděl sám. Nehledá u vás sex, ale cit. Těch pár prchavejch okamžiků, kdy se cítí milovaná tím, koho sama nejspíš miluje. Těhotná je ovšem s manželem, což je trochu prekerka. Tipla bych že nemá sílu ukončit ani jeden vztah, tak se v tom prostě plácá.

  • Kamkri20.11.2017 8:58

    Souhlasím s terryk. Paní se asi neumí rozhodnout. Manželství zřejmě až tak úplně k ničem nebude, jinak si myslím, že by odešla (když má Vás a tudíž kam jít, i s dítětem). Zřejmě jí manžel nedává dost lásky a pozornosti, ale jsou stránky, které fungují a jí vyhovují. Cit se pak kompenzuje u Vás. Možná jí Vy dáváte cit, ale zase by jí chybělo něco jiného.
    Těžko říct. Každopádně jsem byla ve Vaší pozici před lety (bez toho dítěte) a vím, že není o co stát. Přeju Vám vše dobré.

  • Souhlasím s tím, co už napsaly holky - citová deprivace, kterou si kompenzuje s vámi. Spousta těhotných si kvůli fyzickým změnám nepřipadá úplně atraktivní, možná i to ji vedlo k tomu, že si našla milence, který ji ten pocit chtěnosti vrátí. Zároveň ale asi nechce rozbíjet rodinu - zvlášť jestli třeba má nějaké starší děti. Jestli je to první dítě, tak je taky je možné, že jí v tom těhotenství chytla potřeba si ten život ještě honem nějak užít, než jí dítě zalágruje doma na x let.

  • Vidim to stejne jako ostatní. Ten vztah nemusí byt az tak spatny, proto z něj neodejde, u vas hledá to, co ji ve vztahu chybí. Po porodu se bude věnovat naplno dítěti, které ji vykompenzuje nedostatek nehy ze strany partnera.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist