Vztah k expříteli

Otázku položila: Anonymní uživatelka #107484 31.7.2013 23:20

Jsou to už dva týdny a já nad tím pořád přemýšlím, tak jsem si říkala, že se zkusím optat lidí, kteří jsou stranou a jsou tedy nezaujatí (s kamarádkami jsem to probírala, ale nevím, asi se možná i stydím za to, co teď cítím...). Před čtvrt rokem jsem se rozešla s přítelem, byl mi nevěrný (polibek s jinou, psaní si s ní, jezdil s ní do restaurací...). Bylo mi dobře, vlastně pořád je, užívám si, bavím se, sportuji, dobře spím (trápily mě noční můry) atp. Ale před 14 dny jsme se zkontaktovali s bývalým a z něj vylezlo, že s tou slečnou (začal s ní měsíc po rozchodu chodit) tak šťastný vlastně není... No a tak jsme vzpomínali, vyznali se z toho, že se máme pořád rádi a on napsal, že doufá, že se naše cesty jednou opět sejdou... Jenže já na něj teď pořád musím myslet, byla jsem s ním pár let, takže vzpomínat je na co.. A já teď tak nějak nevím, co mám dělat... Vidíme se často, máme spoustu společných přátel.. Vracet se k němu nechci, rozhodně ne teď, kamarádi kolem mě byli šťastní, že jsem se s ním rozešla (měli jsme opravdu takovou "italskou domácnost"), natrápila jsem se ním dost, to je pravda, nebyl nevěrný poprvé a teď se vlastně k té nové taky nechová dobře, když si píše se mnou, s bývalkou, a ještě takové smsky... Jenže já ho mám pořád tolik ráda a tak mi chybí... Je to normální stav? Chce to jen čas? Kamarádky mi radí chodit s někým jiným (příležitost by byla), ale já se na to nějak necítím (nebo mě spíš ti muži tolik nezaujali).. Jeden kluk se teda objevil, něco mezi námi bylo, ten jediný mě opravdu od rozchodu zaujal, ale nevypadá to, že by to někam pokračovalo (z jeho strany není moc snaha...).
Děkuji moc za každé vyjádření se, já jsem teď opravdu velmi zmatená.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek1.8.2013 8:01

    To je právě ta "nevýhoda" dnešní doby. V minulosti nebylo tak snadný zkontaktovat se s expřítelem, protože to vyžadovalo minimálně zvednout telefon, ne jen napsal SMS, mail nebo zprávu na sociální síti. A proto si myslím, že se dneska dost lidí kvůli těmhle prostředkům dost rýpá ve starý ráně. Jasně, že k němu cítíě, když jsi s ním byla nějakou dobu a od rozchodu uplynulo teprve čtvrt roku. Navíc to už je dost dlouhá doba na to, aby člověk zapomněl, co na tom vztahu bylo nejhorší a začal vzpomínat na to hezký, pokud jste se teda nerozešli vyloženě ve zlým, což asi ne, když se bavíte dál. Takže ano, chce to čas, je to normální a já bych to teda neléčila novým vztahem, zejména když se na něj sama necítíš. To bys pak mohla akorát někomu pěkně ublížit a ve výsledku možná i sobě. Prostě to ber tak, že je fajn, že spolu vycházíte, ale dál než za kamarádství bych nešla, když má evidentně pořád potřebu nahánět jiný holky. Jinak bys akorát prožívala znova to, co předtím, ale máš to zapotřebí? Vždyť na světě je chlapů.. :-)

  • souhlasím s venysek. Já měla přítele, byli jsme spolu skoro 4 roky. Pak to krachlo kvůli jiné, z jeho strany. Víc než rok jsem byla sama, nešlo mi navázat jiný vztah, necítila jsem se na to. Na bývalého dost myslela. Pak jsem si začla hledat toho pana pravého a taky mi to docela dost dlouho trvalo. Nakonec jsem našla úžasného muže, kterého miluji a on miluje mě. Jsme spolu už skoro 3 roky a pořád máme o čem mluvit, vtipkovat atd. Opravdu vztah jaký jsem potřebovala a představovala si. Nyní čekáme miminko, mam dva měsíce do porodu a jsem moooc šťastná, že jsem vše hodila za hlavu (ikdyž to chtělo čas a ne málo času) a že jsem vydržela a našla si úžasné muže, kamaráda, přítele, milence....

  • Pokud jsi s někým dlouho, je normální, že po rozchodu trvá nějaký čas, než se člověk úplně vzpamatuje. Určitě nehledej někoho jiného, pokud se na to necítíš. Je možná snažší zapomenout na expřítele v náručí někoho jiného, ale většinou to nedělá dobrotu. Na tvém místě bych se k bývalému nevracela, udělal to jednou a dělá to znova té další. Těžko bys takovému člověku mohla znovu věřit... Před rokem jsem také končila několikaletý vztah, rozhodla jsem se nikoho nehledat a využít toho, že jsem volná. Buď mezi přáteli, bav se, věnuj čas sama sobě, já jsem tenkrát chodila ven s kamarády, jezdila na výlety, měla jsem čas sama na sebe, zašla si ke kadeřnici, začala cvičit, prostě vše, na co jsem předtím neměla čas :-) Další vztah začni až se na to budeš cítit a objeví se někdo, u koho se nemusíš rozmýšlet, jestli ho chceš nebo ne, prostě to budeš vědět... Mě to tenkrát trvalo necelé dva měsíce, už jsme spolu rok a jsem šťastná i když jsem tehdy žádný vztah neplánovala. Prostě se objevil a já hned věděla, že s ním chci být :-) Říká se, že ze vztahu se dostává člověk podle toho, jak dlouho spolu dva lidé byli. Za každý rok se počítá jeden měsíc, takže jestli jste spolu byli třeba 4 roky, trápení a pochyby budou trvat 4 měsíce... Nemysli na něj, netrap se, takovej chlap za to nestojí :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist