Vyvolání porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #294289 19.6.2018 14:16

Byla jste některá na vyvolání porodu? Našemu miminku se nechce na svět, takže asi dojde na vyvolání. Na co se mám připravit? Jak to probíhalo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj19.6.2018 15:08

    U někoho vyvolávání zafunguje a mimčo je třeba za 4 hodiny venku, bohužel ale ne u všech. Často to trvá dlouho nebo to končí sekci, což v žádném případě není žádné selhání, ale zakončení těhotenství tak aby mamina i miminko byli v pořádku.
    Nejedná se o nic dramatického a pomocí léků, pomáhají doktoři k dozrani porodních cest a snaží se spustit porod třeba protrzenim plodovych vaku, ale to vše podle stavu porodních cest. Je to individuální.
    Já třeba dostala první tabletu dopoledne v 10, odpo začaly kontrakce a v 16 hod rupla voda. Za dalších 16 hodin jsem skončila na akutní sekci z důvodu nepostupujiciho porodu.

  • Ano, mladší syn byl vyvolávaný, byla jsem 40+2 a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že už bych se měla rozrodit, navíc měl i už celkem velký váhový odhad, tak mi dr. chtěl "pomoct" ;-) a za mě naprostá paráda, v 9 podána tableta na vyvolání a v 11.37 se malý narodil :-)

  • Me vyvolali 39+5. Tableta, kapacka oxytocinu..nastup kontrakci co 2 minuty hned po dokapani..prasknuti vody. bohuzel u me zapracovala psychika, takze po 10 hodinach zakonceno sekci.

  • Minu19.6.2018 17:16

    Připrav se především psychicky. Je to všechno v hlavě. Ono když se ti nebude chtít rodit, tak se pak špatně otevíráš. Já se sice na porod těšila, ale kvůli špatnému CTG maličký jsem musela jít na vyvolání. S tím jsem nějak nebyla srovnaná, těhotenství se mi líbilo a ještě jsem chtěla být 2v1. Takže podle toho to vypadalo. Otevírací fáze pak byla dlouhá a málem došlo na císaře. Vypuzovací fáze pak byla úleva a hezký zážitek.

  • petulinkaa1319.6.2018 17:20

    U prvni dcery jsem byla na vyvolani a ani prd :-D prisla jsem o ctyri dny dele rano sama s prasklo vodou, ale vecer stejně ukončeno cisarem.

  • buccaneerka219.6.2018 19:30

    Právě mi dali na pokoj paní po vyvolávaném porodu, je úplně vysmátá. Jenom musela být prý stále na monitoru kvůli ozvám, ale jinak je na tom dobře a malý taky. Tak jsem sama překvapená, že to může být tak v pohodě.

  • Já zkoušela snad úplně všechno, nechtěla jsem porod uměle vyvolávat, nakonec se podařilo přivolat kontrakce akupresurou. Tak 20 minut a přišli kontrakce, když jsem přestala, postupně ustaly. Nakonec se mi to podařilo rozběhnout a v sedm ráno co jsem byla objednaná na vyvolávačku jsem přijela už s kontrakcemi. Fakt nekecám! Tady je odkaz - část 2, bod 1. Zkus a uvidíš :-) A případně pak napiš jestli to pomohlo

    https://www.wikihow.cz/Jak-pou%C5%BE%C3%ADt-akupresuru-k-vyvol%C3%A1n%C3%AD-porodu

  • Já už bych na vyvolání nešla před ukončeným 42tt, byl to nesmyslný zásah to bezproblémového těhotenství a ukončený císařem. Doporučuji zjistit si informace a zvážit.

  • Ano a byla jsem ráda,že mi porod vyvolali.V 8 zavedena tableta,za 3hodiny druhá a ve 14hod byla venku.

  • Ano. Já měla dva porody vyvolávané jeden 39 TT a druhý 40 tt. Oba super. U 1. Tabletka v 7:30 cca a maal byla ve 12:30 venku a u malyho tableta asi v 10 hodin ráno a venku byl ve 13:30

  • měla jsem oba porody vyvolávané - první po odtoku plodové vody (41+) při nezralých cestách, připravili cesty, pak dali tabletu na vyvolání v 9h, v 11h sem už měla silné kontrakce a dcera se narodila krátce po 16h.
    druhý porod, kdy jsem měla kontrakce (od pozdějšího odpoledne a celou noc po 5-7min) ve 39+6, ale dle Dr neporodní, po dohodě zavedena ráno tableta na vyvolání porodu, kontrakce po 2-3 min, ale jen od tablet, další tableta zavedena o 2h později, a beze změny nálezu, večer injekce proti bolesti a na zastavení s tím, že se pokračovat bude druhý den, nakonec kontrakce zesílily a začalo se to chystat, ale pro nepostupující porod (otevřená na 4cm a začalo se opět spíš zavírat, a to i když sem souhlasila s "píchnutím vody") jsem skončila v 6h ráno na sekci.
    takže pokaždé to může skončit jinak ;-)

  • medulinek20.6.2018 17:27

    Mela jsem vyvolavany druhy kvuli tehu cukrovce v 39+6,pred tim behem tydne 6 hamiltonu,rano tableta a nic,vecer kolem 20te druha,pak prisly kontrakce,ale neot irala jsem se,pomohla sprcha,nakonwc jsem eodila otevrena hen na 9prstu,protoze mala uz mela spatne ozvy a zaboha jsem bexhtela cisare. Oproti klasickymu porodu to teda bylo horyi,ale ja to brapa i jako sve selhani no

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist