Výtok

Otázku položila: Anonymní uživatelka #320735 6.10.2023 6:50

Ahoj, jdu si pro radu k ženám zkušenějším životem.

26let,
momentálně bez partnera,
do nedávna jsem měla hor. tělísko.
MS +- pravidelná

Už přes rok mám výtok bez zápachu, svědění, který mi celkem slušně začíná vadit. Tehdy jsem to řešila u doktora, protože mi začínaly i silné bolesti v pravém podbřišku. Výsledek, máte ten výtok trochu zvýšený, ale to ničemu nevadí. Ohledně bolestí mi zjistil větší cystu, měla cca 12cm. Na to jsem dostala prášky, aby praskla nebo se vstřebala. Po měsíci jsem šla opět na kontrolu. Cysta z největší části zmizela, ale bolesti přetrvávaly. To bolestivé místo se dalo normálně nahmatat. Zkrátím to. Začali si mě doktoři prehazovat jak horký brambor (Gynda-praktik-chirurg-nemocnice) všechny výsledky byly v pořádku, ale bolesti nezmizeli. Přišla jsem si jako bych si vymýšlela. Nakonec jsem po necelým půl roku, kdy jsem čekala na objednaný termín, šla na operaci slepého střeva, že by mi to teoreticky mohlo pomoct. Jenže nepomohlo. Údajně tělísko za tu bolest taky nemůže, shodlo se na tom více doktorů nezávisle na sobě. I výtok byl pořád, tak jsem se uklidnovala, že to je třeba díky tělísku, u kterého to prý někdy bývá, když se blížilo vyndání. Jenže nedávno jsem si to nechala vytáhnout. Ano a nic se nezměnilo. Tentokrát jsem na gynde trochu zalhala a řekla jsem, že mě to dole začalo svědit, ať mi na ten výtok něco dá. Dal mi nějaký žlutý vaginální tobolky, že pokud tam něco mám, že by mi to mělo pomoc. Ještě jsem si tam pak dávala nějaký "probiotika" (nevím přesně, jak se to nazývá) aby se mi to tam srovnalo. Tohle všechno už mám za sebou, ale prijde mi, že ten výtok je "agresivnější". Asi to bude znít teď divně, ale i když chodím kvůli tomu častěji na záchod, abych to neměla tolik na kalhotkách/intimkach (chtěla bych to nějak vychytat, abych ty intimky nemusela nosit), tak poslední dny mě zarazilo a to jsem předtím nezažila, že mi ten výtok jakoby vyschnul na postevacku a vypadalo to jako zapomenutý papírový kapesník. Nejdřív jsem se zhrozila jako kdy jsem se špatně utrela atd. "drhla" jsem se ve vaně a další den se mi to stalo znovu a mě došlo, že to dělá ten výtok. Tohle jsem za tu dobu nezažila.

Holky, nemáte někdo radu, co si na to normálně v lékárně koupit? Nebo co změnit, aby to zmizelo?

Omlouvám se za sloh.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud je tělo hormonálně rozházené je jedno co si koupíte. Našla bych si spíše bylinky na srovnání cyklu ( hormonální hladiny) . Případně koukněte po alternativní léčbe ( akupunktura atd ) .

  • Já bych v prvé řadě nelítala po doktorech, budou do vás cpat chemii a hormony. Zaměřte se na to, abyste se celkově dala dokupy (i po psychické stránce), kvalitní strava apod. Pak určitě bylinky. Lidé jsou k přírodní medicíně často skeptičtí, jenže ona bývá právě nejúčinnější, doktor vám to nedoporučí, protože dnes jde všem pouze o prachy a ne o zdraví. Takže bych se zaměřila na to, řešit to přírodní cestou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist