Vytahla jsem si cerneho Petra?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389823 20.7.2018 9:25

Utz ok, prvni screening s vysledkem down 1:350, tripple test 1:95, integrovany test 1:35. Vysledky neinvazivniho testu za dva tydny. Jak se nezblaznit?

Všem moc děkuji za podporu. Dnes přišly výsldky, černého Petra jsem si nevytáhla, trizomie normální. Jestli jste slyšeli ránu, tak to mi spadl kámen ze srdce. Sice mě čeká ještě genetika (zase), ale Clarigo je přesné. Ještě jednou moc děkuji!!!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Vím jak ti je. V těhotenství jsem si prošla něčím podobným. U nás bylo podezření na Edwards syndrom. Bylo to strašný to čekání, riziko bylo 1:20 takže vysoké. Já podstoupila odběr choriových klků, takže jsem měla výsledky do dvou dnů, ale přišlo mi to nekonečné. Hodně jsem četla, ne na netu o tom, ale knihy, malovala, hrála hry na PC, aby jsem ten čas “zabila” a utíkalo to rychleji... nedokážu poradit co dělat, když vím jak je to těžké, ale moc držím palce, aby výsledky dopadli nakonec dobře a miminko bylo zdravé. 🍀🍀🍀

  • Nedokazu ti poradit, ja sama cekala na vysledky mesic! Byly to jine vysledky, ale rozhodly mi o ukonceni tehotenstvi v 5 mesici.. To cekani bylo nekonecne a kdyz se nad tim zamyslim zpetne ale vlastne nevim, co jsem delala. Vim ze jsem hodne googlila o danem problemu, abych vedela na co se pripravit. Premyslela, zda bychom si nemocne miminko nechali... Osud rozhodl za nas. Nicmene znam moc pripadu, co jim screening vysel poztivini a vse bylo ok. Kamoska dokonce mela 1:2 a je to ok. Takze zkus byt pozitivne naladena a moc ti drzim pesti aby bylo vse v poradku.

  • marketaj20.7.2018 15:57

    Ano, je to hrozně čekání. Musíte se s partnerem zaměstnat, udělejte si pohodový víkend, nějaký výlet, kino, prostě cokoli rozptylu tvoje myšlenky ohledně výsledků. A dopadne to dobre;-)

  • Naprosto ti rozumím. Také jsme měli riziko 1:38, poslali mě "naštěstí" hned na odběr choriových klků a výsledek byl do druhého dne. Což je rychlovka, zdá se. Ale pro mě to bylo nejhorších 20 hodin v životě. Většinu času jsem brečela, četla o tom na netu a spala vyčerpáním. Zpětně je člověk moudřejší, ale v tu chvíli je to opravdu strašné :-( Těžko se zaměstnává hlava něčím jiným, když toto převažuje. Určitě je dobré mít oporu, někoho, kdo tě vyslechne a podpoří tě. A pakliže máš aspoň trochu náladu, tak zkusit dělat něco, při čem alespoň chvíli "vypneš", záleží, co tě baví, co jsi dělala dřív, jaké máš koníčky. Přeji jen dobré zprávy a drž se!

  • Já měla 2x 1:2. Mám dvě zdravé děti. To čekání je šílený, ale vydrž, bude to ok. A UTZ je v pořádku?

  • marketaj26.7.2018 16:34

    Super zpráva! A teď už si to v klidu užívejte, genetika bude jen formalita.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist