Vysoký tlak v těhotenství 180/110

Otázku položila: Bývalá uživatelka #15103 15.2.2012 15:14

Ahoj holky chci se optat či máte nějaká s tím zkušenost:-) dnes v poradně mi zjistili tlak 180/110 jinak jsem mívala 130/90 a ihned mě odeslali na Interné vyšetření jsem 21tt a tam rozhodli že by byla nejlepší hospitalizace:-(
jestli jste některá měla takové problémy a jak je řešili u Vás díky kočky za odpovědi :-)))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tlak 160/150 který popisuje bizy se v podstatě fyzicky moc neslužuje s běžným životem .... nechápu jak někdo za takových okolností opustí na revers nemonici. Určitě to není dobrá rada. Tohle není legrace, ty i dítě můžete mít vážné problémy. Pokud lékař nařídí hospitalizaci má k tomu důvod. Já měla vysoký tlak také v těhoteství, naměřili mi 150/95, dostala jsem Dopegyt, do nem. jsem nemusela, ale pokud by mi to doktor nařídil, tak bych určitě neriskovala. Jedna známá si takto zahrávala s tlakem v těhotenství, až se prostě stalo co se stalo - holčička se sice narodila, ale ne zdravá.

  • No při tlaku 180/110 se hospitalizují i ,,normální":-) lidi než těhotné. Můj otec byl takto hospitalizován již několikrát a doktoři kolem něj docela lítali. Určitě je to dobře, že si Tě nechali v nemocnici. Nic nepodceňuj, zvlášť v těhotenství. Moc držím palečky, ať jste brzo v pořádku:-)

  • Já jsem měla tlak 160/150 až od 32. týdne.Poslaly mě na kontrolu na porodní odd.Tam si mě chtěly nechat.Já sem odešla domů na reverz.Měla jsem oteklé nohy ,ruce obličej.Druhá komplikace u mě byla těhotenská cukrovka.Ve 39.týdnu mi vyvolaly porod.Bez komplikací krásná zdravá holčička.Na ten reverz jsem odešla,protože bych to v nemocmici nevidržela.Dali mi prášky na tlak DOPEGIT

  • Já jsem měla zvýšený tlak, ale doma jsem ho měla normální, má syndrom bílého pláště, stejně jsem musela brát dopegyt, nic jiného na tlak není, bohužel bych neřekla, že je moc účinný, kamarádka měla skutečně vysoký tlak a moc ji nepomohl. Zní to sice hrozně, být v nemocnici, ale asi bych neriskovala, mě doktor chtěl nechat na rizikovém, ale ani to jsem nechtěla, ale jen proto, že jsem si doma pravidelně měřila a měla jsem tlak ukázkový. Určitě tě budou chtít sledovat. Já osobně bych asi reverz nepodepsala, i když chápu, že to musí být v nemocnici hrozné, ale nechtěla bych si později něco vyčítat, jestli nejsi na rizikovém, tak určitě budeš. No asi jsem Ti moc nepomohla, na tlak v těhotenství je jenom dopegyt a je slabej, takže s takhle vysokým tlakem budeš možná muset opravdu do té nemocnice. Ono to pak může souviset s preklamsií. Tak hodně štěstí tobě i miminku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist