Výsledky genetiky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #103868 27.6.2014 12:42

Dr mi dnes poslala výsledky vysoké riziko na duwnuv sindrom 1:50, To je asi hooodně velke riziko. Rozumí tomu někdo prosím.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ANDELOVA27.6.2014 12:44

    nejspis te poslou na plodovku kde se to vetsinou vyvrati neboj.i ja xekam na vysledky mam je az 8 7

  • Je to vysoké riziko, určitě tě pošlou na amniocentézu (odběr plodové vody), nebo odběr choriových klků - podle toho, v jakém jsi týdnu. Z toho vyšetření zjistí, jestli tam ta genetická porucha skutečně je, nebo není. Takže ještě nevěš hlavu. Počkej si na ty další výsledky. Přeji hodně štěstí a pevný nervy. Zkus se nestresovat. Nic si o tom zatím nezjišťuj, nepátrej po tom.

  • Juli, tohle by s tebou měla probrat tvá gynekoložka. Riziko 1:50, že tvé miminko bude mít Downův syndrom, je už poměrně vysoké, ale stále to ještě neznamená, že tvé miminko skutečně postižené je.
    Bylo by vhodné udělat další vyšetření - vyšetření z choriových klků nebo vyšetření z plodové vody. I tato vyšetření nesou jistá rizika, zejména u odběru plodové vody hrozí potrat.
    Musíš si teď rozmyslet, zda bys miminko chtěla i v případě, že by se Downův syndrom potvrdil, nebo bys raději podstoupila potrat.
    Prober to pořádně s partnerem a promluv si o tom s gynekoložkou.

  • ahoj, znamena to, ze z 50 maminek se stejnym vysledkem bude mit jedna mimco s downovym syndromem, zbylych 49 ho mit nebude. takze je porad velka sance, ze ty patris do te druhe skupiny. snaz se myslet pozitivne a pockej si na ty dalsi vysledky

  • To bude v pořádku přítolově mamince pri posledním dítko vycházelo 1:20 s tím že spíše downuw syndrom mít bude, je to zdravá krásná a chytrá holčička

  • Mé tetě vycházely výsledky na downův syndrom u každého dítěte (číslo bohužel nevím). Dva kluci jsou naprosto v pořádku, až třetí dítko, holčička, má downův syndrom. Ale je to super radostná holka. Sice je s ní dost práce, ale užijem si s ní i hodně legrace.
    Další věc je, že ty testy vůbec nemusí být správné. Musí se dělat přesně v určitém týdnu těhotenství, stačí se seknout při výpočtu toho týdne (pokud nevíš, kdy jsi přesně otěhotněla, tak je to dost možné) a pak ty čísla dost lítaj a zpravidla jsou vyšší, než by měly být.
    Počkej na další vyšetření a zbytečně se nestresuj ;).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist