Výsledek?!

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38004 3.2.2012 9:47

Ahojte děvčata, potřebuji radu.:/ Už dva roky se snažím zhubnout ale zatím sem bez úspchu.:( I přesto že po dobu dvou let cvičím každý den (Spinning, Flowin, Step ae, popř. posilovna), piju 3l denně, nejím smažené, sladké ani bílé pečivo, žádného výsledku jsem se nedocílila.:(
Trápí mě to moc! :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek893.2.2012 11:29

    I já bych se přikláněla ke kontrole aerobní zóny, je důležitá. Posilovna, atd. jsou dělány většinou na velkou zátěž a při té nehubneš, ale tvoříš svaly. A to, že cvičíš každý den, mi také nepřipadá dobré, tělo potřebuje i odpočinek :) Říká se, že optimálně je cvičit obden :) Také je důležitá správná skladba jídelníčku, dostatek bílkovin (jogurt, ryby, drůbež), dostatek ovoce a zeleniny (ovoce tak 200 g, zeleniny tak 500g), ovoce obsahuje hodně cukru, proto jíst ráno, zeleninu odpoledne. Můžeš si třeba také hlídat ergetický příjem, na internetu najdeš i kalkulačku, kde jen zadáš, co jsi snědla a ona ti to vypočítá :) Ideální váhový úbytek se uvádí 0,5 - 1 kg týdně :) Pokud ani potom se nic nebude dít, tak by nebylo špatné poradit se s odborníkem.

  • Cvičit musíš v aerobní zóně, protože jen v té se spalují tuky (pro každého je jiná), dá se vypočítat takto: http://www.siluetafitness.cz/presny-vypocet-aerobni-zony
    A ne všechno tmavé žitné pečivo musí být nutně zdravější, protože pekaři mohou i klasické pšeničné pečivo dobarvit meltou a pak vypadá jako pečivo tmavé.
    Ale spíš si myslím, že to pečivo na to vliv nemá, spíš to, že necvičíš a té aerobní zóně, to by pak chtělo si to vypočítat a koupit přístroj, který měří tep.

  • Tak já ti teď asi trochu popletu hlavu, ale napíšu ti něco jiného, než holky. Cvičit pro spalování tuků by se mělo v aerobní zóně, to ano, ale existuje také intervalový trénink, kdy chvilku cvičíš na maximum a pak chvilku odpočíváš a pořád dokola po nějakou dobu. Pro spalování tuků je nejdůležitější rozproudit metabolismus, aby jsi ho měla co nejrychlejší. Tomu pomůžeš pravidelnou stravou, třeba i kofeinem, zeleným čajem atd. ale když budeš po nějakou dobu cvičit v aerobní zóně, tak si na to tělo zvykne a budeš potřebovat víc a víc času na cvičení. Při intervalovém tréninku se "vybičuje" metabolismus a spaluje se ještě 2 dny po cvičení. Víc si na tom kdyžtak najdi na internetu, sama ho takhle nedělám. Cvičila jsem P90X každý den, kromě neděle, to byl odpočinek. Takže cvičit každý den - blbost? Není! Můžeš klidně každý den, ale jinou svalovou skupinu, třeba jeden den aerobní cvičení, druhý den posilování, pak nějaké to "protahování" (např. jóga). Pokud chceš cvičit stejnou "věc", tak je dobré fakt ob den, aby si stihly svaly odpočinout, ale taky můžeš ten volný den využít jinak a procvičit něco jiného. Ale k tomu intervalovému tréninku...na tom principu existuje cvičení Insanity od Beachbody, taky makáš naplno a pak odpočinek...Jinak bych ti radila spíš řešit cm než kg. Podle BMI bude nějaký kulturista tlustý, přitom má jen velký podíl svalů v těle.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist