Vyšetření štítné žlázy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44133 10.4.2011 19:27

Ahoj holky,potřebovala bych menší radu. Jak je to s vyšetřením štítné žlázy? Už jste to některá absolvovala? Potřebovala bych vědět,co to obnáší a jestli mě bude vyšetřovat můj obvoďák a nebo mi dá nějaké doporučení. Moc děkuji za informace.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Obvoďák by tě měl poslat na endokrinologii a tam ti doktor udělá nejspíš odběry krve a nejspíš ultrazvuk. To je takový základ...

  • Nejlepší je dostat se přímo ke specialistovi na endokrinologii. Já s tim dřív chodila k obvodákovi a ten mi na to kašlal a prostě nebyl to specialista. Pak jsem přešla k paní doktorce na endokrinologii a ta je super. 2x do roka jdu na krev, jednou za rok na ultrazvuk. Zkontrolují se hodnoty a zobu Letrox. Nebrání mi to ani v darování krve. Takže pohoda.

  • petulinkaa1310.4.2011 20:09

    Já chtěla vyšetřeni na štítnou žlázi po gynekologovi,ale nechali jsme to az na CAR,tam vzali krev a udelali kompletně všechno.Ale muzes i u obvodáka....

  • Ahoj, pokud máš podezření na špatnou funkci štítné žlázy, můžeš se dnes objednat na endokrinologii sama a doporučení není třeba. Většinou je ale podnět k vyšetření od praktického lékaře nebo, jak píšeš pod jednou odpovědí, od gynekologa.
    Základní vyšetření je odběr krve na hormony štítné žlázy a ultrazvukové vyšetření štítné žlázy (oba výkony jsou nebolestivé-no až na ten odběr krve, ale to všici známe :D ). Na sono štítné žlázy si akorát sundáš tričko a řetízek z krku a položíš se na lehátko s mírně zakloněnou hlavou. Dál už je to jako u všech UTZ-gel, šmejdění sondou na krku, hotovo, a otření lepkavého gelu z krku.

  • Ahoj, já jsem si u obvodního lékaře požádala díky rodinné anamnéze o odběr krve na hormony štítné žlázy a poté jsem byla ještě odeslána na sono. Po zjištění menšího uzlíku mi byla doporučena endokrinologie, sledování v těhotenství a kontroly 2 x ročně na specializovaném oddělení u endokrinologa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 234 otázek, kterým se dostalo 271 627 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist