Vyšetření panny na gynekologii

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370157 19.1.2017 21:42

Zdravím,(už jsem se ptala jednou,ale nedostala jsem odpověd na co jsem chtěla)
Četla jsem,že se panny vyšetřují vaginoskopem,konečníkem nebo přes sono? Nejpřijatelnější je pro mě sono,ale to je prý vnitřní a nebo musí mít žena plný močový měchýř - což se mi taky nějak nelíbí.
Je tady někdo,kdo podstoupil preventivní prohlídku jako panna?
Zajímá mě celkově prohlídka - jestli je při vyšetření přítomna sestra,co vše se dělá atd..
Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ti do toho nechci kecat, akorát myslím, že takhle se zbytečně vystresuješ. :) Snad ti tu někdo popíše co potřebuješ, ale fakt budeš akorát víc nervózní. Nemysli na to a jdi tam. Neměli by ti dělat nic co by bolelo, neboj se a držím palce ;) Uvidíš že to bude na chviličku a hned budeš venku, bez toho abys na to pak myslela jako na nějakou hrůzu :)

  • Francy19.1.2017 22:25

    Když jsem byla na gynekologii poprvé, ještě jako panna, tak mi dělal pouze utz přes břicho. Většinu času jsem strávila se sestrou při vyplňování karty. Nebylo to nic hrozného :) Pamatuju si, že přes utz viděl můj močový měchýř a ptal se mě jestli nepotřebuju na záchod, nechápu jak to tam mohl vidět :-D
    Neboj se toho, vážně to není nic hrozného. Každopádně si myslím, že kdyby tě chtěl nějak vuc vyšetřovat a ty bys nechtěla, tak můžeš odmítnout.

  • Chodila jsem na gynekologii x let jako panna, běžně mě doktor vyšetřoval přes konečník, ano, nebylo to příjemné, ale není to o nic horší než klasické vyšetření u nepanny. Slyšela jsem, že existují i malá zrcadla pro panny a někteří gynekologové pomocí jich vyšetřují panny klasicky.
    Jinak přítomnost sestry je případ od případu, někde je, někde ne. Obecně bývá nejprve rozhovor, pak jsi vyzvána si odložit a vylezeš si na kozu, tam Ti provede vyšetření (mě jako panně dělal gynekolog stěr z pochvy a prohmátnul přes konečník), paks e oblečeš , probere s Tebou výsledky, zeptá se na dotazy, případně předepíše recepty a hotovo.

  • Já moc nevím, proč je problém mít při vyšetření uzv plnější močový měchýř. Je to kvůli viditelnosti orgánů. I v těhotenství, pokud dělají uzv přes břicho, má být močový měchýř neprazdny.myslim že si to vše komplikuje svým přístupem-tohle nechceš,tohle se ti nelíbí...

  • Tiez by som chcela vediet, co ma caka, keby idem prvy krat na prehliadku. Zvycajne to ma taky postup, ze najskor prides a vyplnis rozne dotazniky - ake si mala nemoci, co ta trapi teraz, kedy si mala poslednu menstruaciu atd.. Potom Ti lekar vysvetli, co bude robit dalej, spravidla sa robi prehliadka hmatom, stery, ultrazvuk. Zalezi, co ta trapi. Pannam moj lekar robi iba ultrazvuk, ak pridu s tym, ze nemaju ziaden problem.
    Bola som v ordinacii, kde lekar vobec nemal pri sebe sestru, ta bola uplne v inej ordinacii cez chodbu a asistovala iba pri niektorych vysetreniach, inde je sestra po ruke lekarovi pocas celeho aktu. Zalezi ako je doktor zvyknuty pracovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist