Vyšetření na IVF - doporučení IUI

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31502 21.5.2011 8:14

Ahoj holky,tak jsme včera byli na tom vyšetření a nedopadlo to zrovna nejlíp :( Přítel nemá zrovna nejlepší spg a chyba je i u mě... Špatně mi dozrávají folikuli. Někdy jo,někdy ne,jak se jim chce :( Asi né když mám clostil,ale tak nějak všeobecně. Včera když mi dělala utz,tak jsem za sebou měla první prášek clostilu a doktorka říkala,že jsou zatím v klidu a odpočívají,že uvidíme příští týden na utz. Na jedné straně jich mám 7 a na druhé 9. Sliznice je 5mm.
Doktorka se přiklání k tomu,že by pro nás bylo nejlepší přeskočit vyvolání ovulky a naplánovat styk a rovnou najet tu druhou možnost... Inseminaci :( Můžete mi k tomu některá něco říct? Jsem z toho úplně v háji,nevím jak se rozhodnout :(( Stalo se vám nějaký,že jste při IUI otěhotněli napoprvé? Díky za rady a názory

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko21.5.2011 23:29

    Nebuď z toho v háji, buď ráda, že se problém otěhotnět konečně řeší. ;) Jestli dr. říká, že by IUI byla vhodnější (což vzhledem k tomu, že píšeš, že spg nedopadl nejlíp, zřejmě bude pravda), tak jí důvěřuj. Vyvolání ovulace a časovaný styk má totiž smysl pouze v případě, že chyba je v ovulaci, ale partner je naprosto OK. Jestli je problém i na straně spermií, časovaný styk tomu nepomůže. IUI pomoct určitě může, přece jenom se spermiím usnadní pořádný kus cesty. Tak nezoufej. Láduj do přítele vitamín E, selen a zinek, dohlédni na to, aby nosil volné spoďáry, měl dost pohybu, nekouřil, nepřeháněl to s alkoholem či kofeinem (kafe, cola), nevysedával v horké koupeli, sauně či třeba s notebookem na klíně. Zato neuškodí chladnější sprška, naopak! :) To je to nejméně, jak spermiím dopomoci k zlepšení. Počítat ale s tím, že jestli se povede, zlepšení je vidět až za cca 2-3 měsíce, tolik totiž trvá, než dozrají nové spermie. Tak držím pěsti!
    A jinak, určitě se najdou ženy, co otěhotněly i po prvním IUI. Já ze svého okolí znám tři, kterým to vyšlo napotřetí. Takže hlavně to nevzdávat!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, buď v klidu, nejste jediný pár. Měli jsme to samé:-(
    V případě špatného spg - záleží samozřejmě co je v něm špatně a jak moc je špatný - je přirozené snažení doma vcelku ztráta času. Opravdu bych volila IUI, se kteoru šance jsou, ale ne o moc větší než při klasickém snažení - při přirozeném styku je šance 15-20% a u IUI je kolem 15%. Takže vyloženě na vyskakování to není, ale rozhodně znám holky, kterým IUI vyšla!

    Jinak opravdu by jste asi měli počítat s tím, že to může skončit IVF,zejména když mátěš problém oba. Záleží, jak budeš taky ty reagovat na stimulaci. Přítel může brát vitamíny a nasadit si nějaká režimová opatření a tím by zlepšením výsledku měl dojít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist