Vyšetření bez ultrazvuku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #372229 21.6.2017 20:52

Ahoj, musí gynekolog v těhotenství vždy dělat utrazvuk, aby zjistil, jestli miminko žije, je v pořádku? Právě půjdu na další prohlídku na konci 17.tt a asi bych ani nepotřebovala, aby mi dělal ultrazvuk, když o pár týdnů později půjdu na 2. screening. Ale na druhou stranu bych ráda věděla aspoň to, že mu stále tluče srdíčko. Může to doktor i jen nějak poslechnout? Nechci miminko tak často zatěžovat ultrazvukem. Díky za info.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys21.6.2017 21:08

    Na utz mám stejný názor, pokud možno v omezené míře. To, jestli je mimčo v pohodě ale asi dr jinak nezjistí. Pak jde taky o to, jestli dělá utz na každé prohlídce. Můj to tak dělal a nejel přes to vlak. Nejsem hádací typ, takže se mi nepodařilo odmítnout utz 5 dní po screeningu. Myslím, že se tím trochu jistí, aby kdyby něco, nemohla na něho pacientka uhodit, že něco při prohlídce zanedbal.

  • nemusí, záleží na lékaři. někdo ho dělá zadarmo pokaždé, jinde si naopak musíš připlatit pokud chceš víc než 3 utz vyšetření, které během těhotenství hradí pojišťovna.
    Ale myslím, že jako každý zákrok máš právo to odmítnout.

  • On to asi každý doktor dělá jinak. Mě kontrolovali utz jen na potvrzení srdíčka a pak 3x screning a hotovo. A v poradně mezi ultrazvuky poslouchala srdíčko, Poslední utz mi delali v 31tt. A ani ted na kontrolách v porodnici utz mi ho neudělají, pokud nebudu přenáset.

  • Me delal ultrazvuk kazdou navstevu jen cca prvni 4 mesice,kdyz jsem mela komplikace. Pak se vse ustalilo a naopak ultrazvuk nedelal, az me mrzelo,ze prcka nevidim. Ale poslouchal ho nejakou vecickou pres bricho.

  • mně dělala Dr uzv jen na jedné prohlídce (kromě počátečního a screeningů), takže určitě není nutné, aby ho dělal na každé prohlídce. Srdíčko mohou poslechnout jen přenosným přístrojem, který na malý okamžik přiloží k bříško a ukáže se kolik tepů srdíčko bije (a záleží na druhu nebo nastavení, ale může to být i slyšet).

  • Elis1822.6.2017 13:16

    Dr. mi nedelala utz pokazdy, srdicko poslouchala vzdycky jen pres bricho.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist