Vyšel mi pozitivní I.screening:-(

Otázku položila: Borlova 4.8.2011 21:49

Ach jo holky. Tak mi 13 den po I. screeningu volali, že mi test vyšel pozitivní 1:300. Jsem s nervama totálně v háji.:-(
Den před jsem se byla zaregistrovat do porodnice a říkala jsem si, že kdyby screening dopadl špatně, že by už dávno volali. Zítra jdu na 2 screening přímo na genetiku a dneska asi ani neusnu. Strašně se bojím, že to všechno dopadne tak, že budu muset dát miminko pryč. Je to moje první vymodlené miminko a to bych nepřežila:-( Je tu někdo, komu vyšel taky pozitivní I.screening a jak jste dopadli po dalších vyšetřeních? A nevíte někdo kde je hranice pozitivity a negativity? Jako jestli třeba 1:1000 a níž je pozitivní apod.

Holky děkuji za podporu. Už jsem trochu klidnější:-) Dnes jsem byla na tý genetice. A Mudr. říkal, že vzhledem k tomu, že jsem s výsledkem 1:300 akorát tak nějak na hranici, tak mě neposlal hned na plodovku, ale odebrali mi krev a budou to nějak přehodnocovat a pak se uvidí. Výsledky budou ve středu, tak mi držte palce. Jediný co mi vyšlo teď blbě je hcg 147,5 ng/mL : 4,85 MoM je to prý skoro pěti násobek. Jinak nosní kost přítomna, Nt rozměr 1,1 mm a hodnota PAPP-A 2,97 iu/L : 0,72 MoM. Nevíte čím jiným než syndromem může být způsobené tak vysoké HCG?

Druhý screening mi vyšel ještě horší 1:180:-( Zítra mě čeká odběr plodové vody. Držte mi palečky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Kdyz to vezmes matematicky,tak 1:300 je stale mensi riziko,nez 1:100,ktery je prumerne v CR,ze se stane něco tvemu miminku pri amniocenteze,aby se pozitivni vysledek vyvratil. Abych ti vysvetlila,jak vlastne je to vyhodnoceno,tak je to de facto statisticky udaj,kolik maminek s takovou hodnotou krve a vysetreni utz melo ve skutecnosti dite s vrozenou vyvojovou vadou. Hranice se neda stanovit,protoze ta se pocita i vzhledem k veku. Ja mela pozitivni i II.prenatalni screening-triple testy,riziko Downova syndromu 1:120 a kousek ode me ted spinka naprosto zdrava skoro trimesicni holcicka. Neboj,dobre to dopadne,maminka,ktera se mnou byla ve stejny den na odberu,mela riziko dokonce 1:3,coz uz je obrovske a ma také zdrave miminko. Ten stres,ktery ted posilas dolu miminku je pro nej v tuhle chvili mnohem horsi,nez nejake vysledky testu. Vydrz,jeste nic neni jiste,vim,co prozivas,ale také vim,jak to ve vetsine pripadu dopada. A to dobre :) Drzim palce.

  • Ahoj, neboj, mě vyšel 1:250 a nakonec vše v pořádku. šla jsem na odběr plodovky a vše jen dobré se potvrdilo. Tak neboj. Jak ti vyšel NT? a nosní kůstka byla vidět??

  • Dej se do klidu! Hrozně záleží v kterém týdnu jsi na screening šla, a taky na tvém věku. Je to nastavené dost přísně, aby to zachytilo případná poškození. Na genetice ti určitě udělají podrobný ultrazuvk, případně doporučí odběr plodovky. 1:300 je pořád podstatně menší riziko než třeba 1:8 :-). tak hodně zdaru!

  • tohle je fakt na nervy. je to podle veku, obecne 1: 300 a mene je pozitivni, me je 40 a mela jsem 1:6100 , obecne byva ve 40 1:85. myslim, ze jedine co muzed udelat je odber plodove vody, tam ti naprosto presne reknou, je.li dite vporadku, drzim palce

  • Apocalypse5.8.2011 6:36

    Ahoj, ja byla minuly tyden, celkove mi screening vysel negativne, 1:8800, ale NT bylo 2mm, coz je podle nich hranicni hodnota, + jedna hranicni hodnota namerena v krvi. Riziko na Downa 1:467. Pozvali me na genetickou konzultaci a doporucili odber plodobky - prestoze celkove je screening negativni, ty dve hranicni hodnoty muzou neco znamenat. Uprimne, mam z toho strach a za 2 dny jsem toho na netu o amniocenteze precetla spoustu, hlavne zkusenosti maminek. Jsem objednana na pondeli - vim, ze je tu riziko, ale kdybych se mela stresovat az do konce tehotenstvi, skodilo by to podle me miminku vic. Ale je to kazdeho vec, spousta maminek odber odmitne...

  • Ahoj, ja jsem prvni screening nemela nic moc,ale nenervovali me ale pri druhem jsem asi zazivala co ty ted. Mela jsem riziko ted presne uz nevim 1:230,250 (jsem hrozna uz ani nevim) a tak jsem sla na plodovku. Pritel mi odjel na dovo a ja to cele musela oabsolvovat sama, odber i cekani,........ Nakonec to dopadlo dobre a za dva mesice budem rodit. Ja vim, ze je zbytecne rikat at se nenervujes, stejne to bude v tobe hlodat. Urcote ti doporuci odber plodovky, toho se vubec neboj. Neboli to a ja bych rekla, ze to neni ani nijak extra neprijemne, proste te pichne jehla a ani jsem necitila jak by tahali tu vodu jak nekdo rika a to sem si myslela jaky jsem "cíta" Mozna ten strach je kolikrat horsi nez samotny zákrok. Hlavu vzhuru, vsechny holciny co na to byly to mely dobry a budes to mit dobrý i TY. Ver tomu. Drzim pesti a nenervuj se, to je horsi pro mimiska.

  • vis ja ani nevin jestli ti to mam rict, vystudovala jsem genetiku a neco o tom vim, vlastne mi to rikali i na genetice. Spravne je nizke HCG a VYSSI pAPP, OPACNE JE TO znamka dawnova syndromu, nemusi byt, ale je to jeden z hlavnich ukazatelu, ja to mela pry ukazkove a hcg jsem mela 0,72 a papp 2,78

  • ale dobre je, ze to NT mas dobre, u DS byva 2.5 a vic

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist