Výrazně starší partner

Otázku položila: Anonymní uživatelka #142190 16.5.2014 10:17

Ahoj, chci se jen tak zeptat, je tady některá, která má partnera výrazně staršího? Jak na něj reagovala rodina, kamarádky atd? Vyhovuje vám tento vztah nebo by jste jej raději nedoporučovali? Děkuji za vaše názory! Možná mi pomohou v mém rozhodnutí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • bestie16.5.2014 10:38

    My jsme o 16 a ve věku problém rozhodně nikdy nebyl. Teď spolu budeme 10 let (bylo mi tenkrát 19). Rodině se to zpočátku nelíbilo, začátky jsme požili v ilegalitě ;-), ale nelíbil se jim spíš proto, že už byl v té době rozvedený, měl dítě ve střídavé péči a já čerstvě po maturitě, před nástupem na VŠ...
    Mám asi výhodu v tom, že mám bráchu staršího o 12 let a rodiče mě měli kolem čtyřicítky, takže to není tak, že by přítel byl pomalu jejich vrstevník. Jeho rodiče jsou jen o pár let starší než ty moje - to podle mě taky dělá hodně.
    S kamarády to bylo zpočátku trochu rozpačité, ale už jsme všichni dospěli a získali větší nadhled. Bavíme se normálně - teda třeba někde ve společnosti, vzájemné návštěvy moc neprovozujeme. Mám třeba kamarádky z VŠ, se kterými se stýkám jen sama, protože by si asi neměli co říct, ale ony to se svými partnery mají většinou stejně - mezi nás je netahají.

    Myslím, že věk je ta nejmenší překážka. Záleží na tom, jaký ten člověk je a jestli ti s ním je dobře. Ostatní nějak vyplyne samo.

  • Myslím, že je to hodně individuální. Můžeš to zkusit a sama uvidíš. Můj děda si vzal ženu o 20 let mladší a bylo jim dobře až do jeho smrti. Záleží na povaze obou partnerů. Ale samozřejmě musíš počítat s tím, že pro okolí to minimálně ze začítku bude trochu divné. Ve vztahu ze začátku asi problém nebude, to se stává až časem... Spíš si polož otázku co od takového vztahu očekáváš. Myslíš to opravdu vážně? Dokážeš si s ním představit budoucnost i za pár let? Chcete oba to samé? Pokud už má nějaké děti, můžeš narážet na jejich nesouhlas, zvláště, pokud jsou staré zhruba jako ty... Také by mohl být problém ve společných zájmech. Přece jen asi nemůžeš čekat, že s tebou bude vymetat večírky s tvýma kamarádama. Pravděpodobně, na Vás bude tlak z okolí, těžko bude hledat společnou řeč s tvými přáteli a ty s jeho. Bude mít určitě jiné nároky a názory než kluci ve tvém věku. Můžete se rozcházet v otázkách rodiny a ve výchově dětí. Vždy bude totiž názorově trochu jinde... Asi se nevyhneš tomu, že občas uslyšíš řeči o zlatokopkách i když věřím, že tohle není ten případ. A pak je tu otázka stáří... Kolik mu bude až děti dospějí, budeš se chtít třeba ve 40ti starat o muže v téměř důchodovém věku? Jseš připravená na to, že se stářím se objevují i zdravotní problémy? A v neposlední řadě, pravděpodobně tu bude pro tebe a děti mnohem kratší dobu než ty... Předpokládám,že jsi mladá a jste na začátku, takže to můžeš zkusit a sama uvidíš, jaké to bude :-) Každý je originál, neexistuje nějaký ideální věkový rozdíl, někdo je na mladší, někdo na starší :-)

  • Nevím co je pro tebe výrazně starší.... Ale já mám o 15let staršího partnera a už bych neměnila.

  • moje babička si vzala muže o 20 let staršího (v té době to prý ale až tak nic neobvyklého nebylo, mladé holky si braly chlapy s nějakým postavením). Měli spolu 3 děti, které on miloval. Moje máma byla nejmladší z dětí, otce milovali, ale sama řekla, že to nebyl vztah otec-dítě, ale hodný dědeček-dítě. Když byla moje mamka v páté třídě, on byl ve starobním důchodu, prý to obrečela, když ve škole hlásili povolání rodičů a ona to musela říct nahlas před celou třídou, že má otce ne v invalidním, ale ve starobním důchodu. Ač se děda dožil slušného věku, vnouče žádné nepoznal, babička zůstala brzy sama. Neznám vyhlédnutého muže, ale v takovém vztahu by sis měla uvědomit, že toho bude spousta na Tobě, malé děti ho můžou obtěžovat, už je zvyklý na svůj klid.
    Co znám z okolí páry s větším věkovým rozdílem, jsou převážně bezdětné či děti jdou víceméně mimo zájmy otce, minimálně tráví s dětmi volný čas, nezajímají je jejich koníčky. Ale to je taky člověk od člověka, takoví bývají i vrstevníci.
    Rozhodnout se musíš sama a pak si za svým rozhodnutím stát a umět si ho i obhájit a nenechat se rozhodit reakcemi okolí.

  • petulinkaa1316.5.2014 17:55

    Mezi mnou a manzelem je 18 let rozdíl,zacali jsme spolu kdyz mi bylo 18 a jemu 36 let,byl v te dobe zenaty,byli jsme predtim cca rok kamaradi hodne dobri,manzelstvi mel na prd,deti uz relativne veliky,proste se to stalo,po 1,5 mesici to oznamil manzelce ze se chce rozvest,ta doba byla jen kvuli Vanocum,pak hned odesel,sli jsme spolu do podnajmu,rozvedl se,za pul roku si koupili byt po roce vztahu me pozadal o ruku a po 1,5 roce se vzali :-) jsme spolu letos 8 let z toho 6 let svoji a mame 15 mesicni holcicku a jaky to je? UZASNY! NEMENILA BYCH,na mladsi jsem moc nebyla nikdy,takze kme to maximalne vyhovuje,vi co chce,ma zkusenosti,je dobrosrdecny atd. :-) jak reagovala rodina? mam pocit,ze ho nekdy maji radci nez me :-D ne fakt,byli stastny, u nas se rozdili neresi,tata ma o 13 let mladsi,mamka mela o 9 let mladsiho chlapa,bracha zase o 10let mladsi :-D ale hlavne o veku to neni,proste si sedli jako my :-) jeho rodina? stastna ze se s tou kr..rozvedl,pripravila ho o prachy,nedovolovala mu navstivit skoro vlastni rodinu,hruza...takze byli stastny a vychazim s nima dobre,moc dobre,s tchyni suprove,je ji letos 67 let,ale je to ciperka,je tak na 55 let :-) rozhoduj se za sebe,ne co rekne okoli,ba naopk,okoli u nas v pohode,spis zavideli,protoze ti co treba jsem se doslechla,ze meli pripominky,tak se jim vztahy rozpadli,kot ty co se predemnou chvastali jak je lepsi mit mladyho kluka kdyz jsme mlady holky,no tak nekolik takovych chytrych holek skoncilo samy s detmaale ti blizsi kamaradky a kamaradi v pohode uplne :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist