Vypadávání vlasů po porodu :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #30535 6.3.2011 8:20

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na nějakou radu, tip proti zmírnění vypadávání vlasů po porodu.Kamarádce pomohl panthenol tablety ,ale nevím jestli se to může při kojení a nikde jsem to nenašla. Brala jste některá panthenol tablety při kojení,nebo jiné vitamíny na vlasy??popř.jaké??

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj,
    zkus se na to podívat z jiné strany- těhotenství, porod a kojení je něco pro organismus velice namáhavého,oslabují se ledviny a kvůli tomu často vypadávají vlasy. Doplněk stravy ti na tohle pomůže asi tak jako placebo..Kamarádku spíš vyléčil čas-organismus to po nějakém čase srovná a vlasy vypadávat přestanou, můžeš to ale urychlit. Zaměř se na posílení organismu, dostatek odpočinku a kvalitní jídlo. Snaž se odpočívat vždy když odpočívá miminko a to i na úkor, že nebude uklizeno..
    Uvař si hovězí vývar, nech ho vychladnout, seber zvrchu tuk a potom si z něj udělej polívku do které dáš třeba porek, prostě něco zeleného :)
    Taky jez fazole- které ale opravdu 8 hodin namáčej a před vařením je slej a dej novou vodu-aby tebe a miminko nenadýmaly,pokud na ně nejsi zvyklá.
    Určitě by ti pomohl zázvorový obklad na ledviny, aby sis je posílila. Pokud chceš napiš mi na marinerkaseznam.cz a napíšu ti návod.
    Pij hodně tekutin a to hlavně vlažných nebo teplých- nic studenýho. Měj to při ruce i během kojení.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já brala i po porodu calibrum /růžové/ a nikdy jsem neměla problém z vlasy ani nehty apod..a určitě budu brát nějaké i ted, protože moc času na pestrou stravu není a vitamíny potřebujeme při kojení..

  • ahoj, mně naštěstí vlasy po porodu zatím nepadaj (ťuky ťuk na dřevo), ale jak píšeš fanny, tak beru taky calibrum růžový, beru jen 1 tabletu denně i když se mají brát dvě tablety a když jsem já měla problémy s vlasy, tak mě pomohlo na radu kadeřnice dát si masku na celou noc (koupila jsem si panthenol ve spreji a ten nastříkala na vlasy a promasírovala i do pokožky hlavy a na to ještě dala igelit a tak jsem šla spát, ráno jsou sice vlasy hnusné, ale já je pak vždy umyla šamponem a byly takové vyživenější a lesklé po tom panthenolu, mně to hodně pomohlo). jinač to asi fakt chce čas.....

  • Mně po porodu začaly padat vlasy šíleně. Mám je hodně dlouhé a byly všude. Kojila jsem. Cca po šesti měsících, kdy jsem malého začala přikrmovat, se to hodně zlepšilo a poté úplně ustalo. Dnes je malému 17 měsíců a já se opět pyšním bujnou kšticí. Bylo sice trochu zvláštní, když mi vlasy začaly dorůstat, protože mi všude trčely a udělala se mi i krátká ofina pod mojí dlouhou, ale pak už se to ztratilo. Tak neboj, ono to časem přejde :o)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist