Vyjádření odborných lékařů v těhotenství

Otázku položila: Rutoslavka 23.7.2015 19:22

Ahoj holky, prosim o radu..začínám být pomalu v depréézi. Na 1. poradně, kdy se vyplňují do těhotenské průkazky základní informace, mi bylo řečeno, že s největší pravděpodobností budu rodit císařem, protože mám VVV kyčlí a k tomu víc jak 6 dioptrii na obou očích, ale že záleží na vyjádření odborných lékařů, jestli daji doporučení pro přirozeny porod. V sobotu začínám 33.tt a nikdo neřeší ani kyčle ani oči..myslíte, že je ještě brzo a mám vydržet, až mě pošle nebo se mám ozvat či si vyšetření zajistit sama? Ráda bych už věděla, na čem jsem, ale nechci byt zase za hysterku..A ještě mě zajímá, myslíte (nějaká zkušenost), že budou na to případné doporučení brát v porodnici ohled? Četla jsem příběh paní, kterou nechali rodit normálně, i když měla od očního zprávu, že kvůli sitnici nesmi rodit přirozeně a po porodu se ji zrak rapidně zhoršil...:-( Děkuji za všechny zkušenosti či názory...;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • začala bych se o vyšetření zajímat sama. Pokud budeš před porodem chodit na kontroly do zvolené porodnice, včas jim dej výsledky vyšetření k dispozici a domluv se s tamními lékaři. Pokud by ti lékaři přirozený porod nedoporučili a v porodnici na to nebrali ohled, jela bych rodit jinam (to ovšem v případě, že to budeš mít možnost ve zvolené porodnici předem probrat s lékařem)

  • Sarrah923.7.2015 20:31

    Honem rychle začni ta vyšetření obíhat sama! Já čekala, že mne pošle na vyšetření s očima a páteří gynekolog, jenže ten mi řekl, že mne pošlou na vyšetření v porodnici, protože je jejich starost jak budu rodit. V porodnici mi řekli, že už jsem to dááávno měla mít oběhané, tak jsem se na poslední chvíli snažila domluvit si vyšetření, ale objednací lhůty byly tak dlouhé, že jsem dřív rodila. A protože jsem neměla papír od doktorů, že mám rodit sekcí, tak jsem musela rodit normálně. Nepřeju ti ten stres, když porod nepostupuje a sestřička zahlásí: "Neslyším srdeční ozvy dítěte." :O= Teď jsou dovolené, tak ať to ještě stihneš! Miminko nemusí čekat až na termín - v bříšku jsou prý kalendáře nedostatkové zboží ;)

  • Ahoj, určitě jak radí holky, začni si doktory obíhat sama. Mně při každé poradně řekli, teď musíte zvládnou zubaře, očního, praktického, takže sem hned volala na termíny. Mám 7 dioptrií a doktorka mi řekla, že to vůbec nevadí a rodila sem 2x normálně a v pohodě. Ale ty kyčle nevím. To by měl řešit praktický lékař, případně ti vypsat žádanku k odborníkov. Přeju ať to zvládneš a máš bezproblémový porod :-)

  • Dioptrie nevadí. To bývalo kdysi,teď vadí vysoký nitroocní tlak,když je vysoký, je doporucen císař.

  • dancewomen24.7.2015 8:33

    Tak mě od začátku doktor taky straší císařem - mám po úrazu kostrče, hraniční výšku 152cm a od 25tt skříplé nervy v zádech, takže neskutečné bolesti:-( Jinak minule jsem se ho znovu na porod ptala a říkal, že kolem 36tt se rozhodneme, podle mých bolestí, váhy miminka a polohou miminka, tak uvidíme. Malý měl před měsícem hlavičku dole, ale teď ji má nahoře. Prober to se svým gynekologem, měl by Ti určit co a jak přesně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist