Výdaje na jídlo

Otázku položila: Bývalá uživatelka #14638 11.5.2012 10:15

Ahojky, tak jsem se dnes pustila do dosti těžkého úkolu. Našli jsme moc hezký byt a já začala počítat, zda to vůbec utáhneme. Mimi se narodí až v listopadu, tak výdaje budou o pár měsíců déle. Jenže malá půjde od září do školy a to budou výdaje. Budeme 4. Kolik jste shruba utratili měsíčně za jídlo?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak my doteď měli moji mateřskou a manžel vydělával, ale ted budeme mít úvěr (ne moc velkej) a ještě nám půjčují rodiče, tak jim budem splácet, tak jsem si řekla, že to budu muset hlídat, ale asi ani ne, tak kupovat levné věci, ale budu víc vařit a hlídat akce. Zkoušela jsem to hlídat a bezpečné nejvíc jsme utratili za naše miminko. Manžela je lepší šatit než živit, tak vím, že pak ve finále ušetřím na vařeném jídle, protože když si koupíme studenou večeři. Jelikož cena jídla jde strašně nahoru, tak si myslím, že 2000 na hlavu nestačí, teda alespon nám ne, nekupuji to nejlevnější ani to nejdrazší. Jako třeba špekáčky za 39,- kč za kg fakt nekoupím, jsou hnusný a kolem masa ani neprošli, nekupuji ani nejlevnější jogurty. Jenom jogurty pro malého vyjdou tak na 400-500 za měsíc, přesnídávky většinou vařím, ale když kupuji, tak kupuji ty drazší bez přidaného cukru, jablíčka taky kupuji ty lepší. Takže se to vyšplhá, hlavně s dnešními cenami. Jelikož jsem začala brát rodičák, tak je to znát, ale ještě jsem tam měla proplacenou dovolenou a vyúčtování daní. Tak to začne teprve teď. Pleny kupuji v akcích, ale por malého se každou chvíli něco kupuje, ale to jídlo, je to každý měsíc jinak, ale je to hodně.

  • Ahojky z mého hlediska je tohle prostě něcopříšernýho co se týká výdaju na jídlo.A to jsme opravdu dva miminko se nám má narodit v červnu v druhé polovině což o to to psotupně kupujeme a hooodně věcí jsme dostali takže už zbývá zařídit opravdu jen pár drobnůstek které už nejsou podstatné a nic nebrání těšení se na miminko.
    Ale to jsem odbočila můj otec mi vždy tvrdí že měsíčne stačí na jednu hlavu 2.000Kč tudíš bychom mněli utratit s přítelem 4.000Kč což je prostě suma kterou já nepředpokládám za tak velkou na tu dobu která bohůžel je a kolik co vše stojí.Ale určitě se dá z toho vyžít když počítám tedy že jíme 3dny stejné jídlo např,hov.guláš který moc nestojí,buřt guláš,vepřo knedlo zelo pokouším se dělat jídla které opravdu budou na dva až 3 dny.
    Záleží jak to momentálně funguje u Vás co se vše kupuje samozřejmně počítaje že s malými dětmi bude asi na hlavu víc peněz jelikož tam už je to o svačinkách jako jogurt,sušenky plno ovoce a pod.
    A když jsme se pokoušeli ušetřit tím,že ybchom chtěli kupovat co nejlevnější potraviny tak se to prostě NEDÁ!Rozhodně jsem se přesvědčila když jsem dělala rizoto a koupila kečup za 18Kč místo 30kč co myslíš?Levný kečup byl jako voda byla jsem naprosto neštatsná že ten blivajs vůbec jsem kupovala ve finále se mi to prodražilo ještě víc protože ten den jsem si pro ten drazší kečup ještě došla.

  • Ahojky tak my máme na jídlo, kosmetiku atd. měsíčně 8000Kč. Jsme dva a mimi (to je stále kojené). Z těchto peněz taky kupujeme plíny (v akci, většinou nárazově, takže jeden měsíc koupíme,druhý ne), menší potřeby pro mimi a semtam nějaký příkrm ve formě skleničky (jinak taky kupujeme v akci nárazově)

  • Ahoj, já to nikdy nějak nepočítala, ale když to teď tak plus minus počítám, tak měsíčně utratíme za jídlo a drogerii tak 5tis. Jsme jen dva, ale od července budeme tři:-) V jídle se moc neomezujeme, máme již vyzkoušené i levnější potraviny či drogerii, takže se nebojím kupovat levnější věci, když už je znám. Ale je pravda, že občas člověk s něčím šlápl vedle. To samé ale mohu říct i o dražších výrobcích. Ne vždy je kvalita o ceně.

  • ahoj, tak my teda hooooodně utratíme za jídlo... já s mým rodičákem bych nevyšla ani náhodou a opravdu klobouk dolů před matky- samoživitelkami !! já se snažím šetřit, ale moc se mi to nedaří, snažím se kupovat malé oblečení ve slevě i sobě... no tak třeba dneska jsme nechali v tescu 4000 za jídlo, pleny....

  • Ono to takto nejde říct, kdo má hodně peněz, utratí hodně, kdo jich má málo, utratí méně.
    My žijeme 4. členná rodina s 15 000 platem. Za jídlo utratíme 5 000Kč měsíčně. Nežijeme si bůhví jak, ale neříkám, že strádáme. Takže si myslím, že je to hodně individuální.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 743 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist