Výběr porodnice - zkušenosti s porodnicí - Vrchlabí, Jičín a Jilemnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25268 15.6.2011 11:47

ahoj těhulka,

ještě jedna otázka.
V kterém týdnu jste vyrazili na návštěvy porodnic?
Máte některá zkušenosti z Vrchlabí, Jičína nebo Jilemnice??

Na co se při návštěvě zaměřit a o co se zajímat?

díky moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj nevím co Ti poradit na co se zaměřit. Jen Ti napíši mou zkušenost z Jíčína. Přesto že jsem Z Trutnova, kde máme porodnici jsem odjela rodit do Jíčína. Vybral jí manžel podle hodnocení, když věděl že k nám nejdu ani za nic a Vrchlabí se tenkrát nějak zavíralo. Neviděli jsme to tam, ale když jsem musela nastoupit kvůli tlaku, prostě jsme jeli.První co mě překvapilo, že při vyšetření Tě polívají dezinfekcí, což bylo docela i příjemné. Pak mě ubytovali a začali vyvolávat porod. Všechny sestry i dr. byli skvělí. Když jsem šla rodit skákal mi tlak. Manžel byl celou dobu u porodu. Já neustavičně omdlévala a tak jsem prostě netlačila. Museli vzít kleště a tlačili mi na břicho, ale to si nepamatuji. Věčně mě budili. Přes to všechno tam mohl být manžel se mnou. Tady v Tu by ho hned vyhodili. Rodila jsem o půl čtvrté a do večera se mnou mohl být na pokoji a podotýkám, neměla jsem nadstandart. Tady po dvou hodinách kdy jsi na por. sále musí manželprý odejít, neb na pokoje se nesmí(zkušenost kamarádky). Co se týká miminek sestry pomůžou. Já si nemohu ztěžovat. Přečti si názory na Aperio.cz Hodně štěstí a vše ať proběhne ok.

  • Tak Vrchlabí je vyhlášené, zvláště pokud máš představu "přirozeného porodu". Pokud se ale kloníš spíš k tzv. bezpolestným porodům (např. epidurál, léky apod.), tak bych uvažovala o jiné porodnici. Já bych rodila ve Vrchlabí hnedf (jen to mam bohužel z ruky).

  • Ahoj, já jsem z Vrchlabí a dělám ve zdravotnictví, takže ti naprosto přesně řeknu jaká je tu situace. Vrchlabí MĚLO vyhlášenou porodnici na špičkové úrovni, dokonce měla status Baby friendly. jenže to už dávno není pravda. Lékaři co tu byli, odešli. A bohužel to teď se hodně špatné. Lékařů nedostatek, slouží tu i dva kterým je plus/minus 80.... to obrovský riziko. Navíc tu není lékařsky zajištěné ani dětské oddělení, takže chybí návaznost, kdyby byl s miminkem problém. Prakticky všechny místní těhule chodí rodit do Jilemnice, event i jinam. Naopak ve Vrchlabí rodí spíše přespolní, protože internet je mocná věc, bohužel se málokdo dívá, jak jsou které webky aktuální.

    Ale Jilemnice... to je úplně jiná káva. Skvělý personál, dostatečně erudovaný. Já i všechny moje kamarádky jsme tam rodily a všichni jenom chválí. Já rodila teď v prosinci. Malej byl předčasně. 35+1 tt. šlo o překotný porod. Na sále na něj čekali 3 pediatři, malej měl 3x šňůru kolem krku, okamžitě si ho odnesli a dali mu dýchnout. Naštěstí je v pořádku, ale nechci si domyslet co by se stalo, kdybych rodila ve Vrchlabí.

  • Mám zkušenosti jak s porodnicí v jilemnici (2008) tak s Vrchlabím (2010) a vím jistě, že bych do Jilemnice už nešla ani za nic. Doporučuji prostudovat i zde http://www.emimino.cz/porodnice/, zde jsou názory od těch, které tam rodily ne jedna paní povídala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist