Vrozené rozštěpové vady břišní stěny plodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #310253 25.5.2015 16:51

Dobrý večer chtěla bych se zeptat teď jsem koukala na jedno video kde se narodilo miminko a po porodu měla bříško obalené nějakou folíí a mělo střeva mimo tělo..Nevíte náhodou jak se tohle stane? Nebo proč? A přežije to dítě? Doktoři mu ty střeva dají nějak do bříška a zašijí? Nejsem vydeptaná těhule jen mě tyhle věci hodně zajímají...

  • 25.05.2015 18:20:00 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8925.5.2015 16:54

    Taky jsem viděla jeden dokument, možná to bylo to stejné. Věděli to už dle UZ, že budou střeva venku. Miminko dali do speciálního obalu a hned poté operovali. Občas se stane, že se něco vyvine špatně - mají více prstíku, nebo jim chybí končetina, Siamská dvojčata, ... Prostě se to občas stane. Dnešní medicína je vyspělá a plno věcí umí zachytit brzy a operovat hned po narození.

    Byl i jiný dokument, už nevím, o co přesně šlo, ale operovali snad přímo miminko, když bylo ještě u maminky v bříšku.

  • Volá sa to omfalokela. Kamarátka mala túto vyvojovu vadu. Zistili to v 12 tom týždni. Za krátko na to babatko zomrelo v brušku a šla na revíziu. Niečo sa dá operovať niečo nie, zvyknú byť popri tom aj iné diagnózy, ona to mala nezlucitelne so životom, ale vyčítala, že sa aj takéto detičky narodili ale nežili dlho.Je to veľký problém to dieťatko sa musí kŕmiť sondou atď.

  • Ahoj, tak nám na omfalokélu přišli před 6 týdny 8-. Bohužel byla rozsáhlá, miminko mělo venku střeva i játra. Na doporučení Dr. jsem šla na přerušení ve 14tt. Pokud je omfalokéla rozsáhlá řekli nám že by miminko s největší pravděpodobností umřelo ještě během těhotenství. Příčinu nám nenašli byla to podle testů pouze náhoda která by se neměla opakovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 563 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist