Volný vztah,...co to vlastně je?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #80054 17.9.2013 8:52

Ahoj holky :-)
Zjistila jsem, že se názory na význam slov "volný vztah" různí. Tak by mě zajímalo,...co to teda je? Je to, že jsou dva lidé spolu, ale zároveň si dělají co chtějí, spí s jinými, ale vrací se stále k sobě a na veřejnosti se prezentují jako pár? Nebo jsou to v podstatě kamarádi s výhodami do doby, než si najdou někoho na stálo? Co myslíte?

Díky holky. Jak vidím, tak to opravdu každý vidí jinak a každý pár si vymyslí svá vlastní pravidla takového "vztahu" :-D
Ale udělaly jste mi radost, že se neobjevila žádná odpověď, která by s tímto souhlasila a ani se neozval nikdo, kdo takový vztah má a zvládá ho :-)
Jen jedna z vás má vyzkoušeno a trápí se tím, protože přece jen chce něco víc :-( To mě mrzí, snad to dopadne dobře a najdeš si někoho, kdo bude rád, že s tebou může být v opravdovém vztahu ;-)
Asi opravdu my ženy nejsme moc schopné se ve vztahu více neangažovat.
Už jsem se lekla, že v dnešní době nikdo neuznává ty správné hodnoty, jako je věrný fungující vztah, rodina, atd...díky a ať vám to všem klape ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To jsem taky nikdy nepochopila. Buď vztah mám, nebo nemám. Mě přijde, že se to strašně uměle propaguje vztahy typu nevázat se, spát kde s kým - vždyť o co jde, že se do mladých hustí antikoncepce právě až budou spát kde s kým ale ne to, jak udržet vztah partnerství, spíš hlavně ať se nevážou... Možná mi to jen přijde. Že se učí jen sexuální výchova ale ne nějaká výchova k partnerství. Že ne, že třeba do 18. má člověk čas, protože následky sexu bývají v podobě mimina a mít mimino pokud jsem nezabezpečený finančně přeci je nezodpovědné, ne - od 15. můžete a používejte antikoncepci a když selže? A pak jsou tu otázky přesně typu je mi 15. a asi jsem těhotná, máma mě zabije, kde budeme bydlet...Sex přeci není všechno a bez lásky už to vůbec nechápu. I ty články všude - viz. bulvár typu - vstčila své vnady, koukněte se na sexy zadeček, odhalila své přednosti. Vždyť je to až nechutný - žádná intimita...Všude se o tom mluví jak o rohlíku v sámošce. Sex je krásný - ale s někým koho má člověk rád. S kamarádem přeci spát nebudu - to už pak dle mě není kamarád, a já osobně bych si pak připadala jak coura bez nějakého já, a mít vztah s někým a spát s někým - no tak to je něvěra a tu já neuznávám a nechápu - jako jednou ten a po druhý jiný? Asi mám starodávné názory, ale přijde mi, že vztah, manželství rodina, že to jde do háje a pohlavní choroby budou mít pré. Co nějaká úcta k druhému? A pokud někdo spí s více "partnery", tak je sobe a nemá ani jednoho rád. Nedávno mluvil jeden psycholog v rádiu, že svateb je málo, že dřív ženy vstupovali do manželství proto, že manžel vydělával víc, tak aby byli zajištěné, což dnes není potřeba, protože i ženy často vydělávají hodně. To nechápu! Co právě nějaký vztah, láska,něco budovat? Přeci dřív se kvůli tomu lidi nebrali, ale že to bylo společensky přijatelné nemít děti jako svobodná matka, bylo to pouto mezi lidmi, a že tomu druhému dokážu, že ho mám rád/a...Jsem se rozepsala:-D Ale já pro tohle nejsem a neuznávám to, nechápu to.

  • venysek17.9.2013 9:47

    Myslím, že to si právě definuje každý "pár" podle sebe, jaký si dají pravidla volného vztahu..

  • Už při tom názvu mám husí kůži, nejsem ten typ co by zvládlo takový vztah, ale jak píše venysek je na tom páru jaké mají pravidla toho vztahu a co si u něj chtějí navzájem tolerovat.

  • :D :D Promiň ale teď mě to trošku pobavilo - copak vztah může být volný? Pro mě: vztah = stav, kdy jsou dva lidi spolu, milují se, váží si jeden druhýho, nepodvádí se, jsou si vzájemně oporou a drží spolu v dobrém i ve zlém. Takové to nezávazné pospáváníčko s osobou opačného pohlaví, kterému se často říká volný vztah, opravdu vztah není ;) Je to nějaká vzájemná dohoda mezi oběma stranami a je už jen na nich, jaká pravidla si určí. :)

  • Já osobně mám teď jeden takový volný vztah, ale abych byla upřímná, tak mě to ničí. Začala jsem si tak nějak s kamarádem, spíme spolu, ale žáné city, tak jsme se dohodnuli, ví se o nás, jsme jen spolu, ale vztah, to nic.. Já jsem do něho zamilovaná, on mi řekl, že vztah nechce. Je to na nic! Pak se člověk jen trápí..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist