Volný čas a koníčky

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182592 18.7.2018 20:59

Ahoj, je mi 14 let a mám trochu problém s mým volným časem. Poslední rok jsem se každý den po škole prakticky válela doma (občas jsem si přečetla nějakou knížku, ale to mě taky pomalu opustilo) a nic nedělala a to musí skončit. Můj problém není, že bych se nějak nechtěla zabavit, ale spíš, že nevím jak. Chtěla bych si najít nějaký koníček, kroužek nebo něco, co mě zabaví, nejlepší by bylo, kdybych se u toho hýbala (tanec, jízda na koni, gymnastika). Můj největší nepřítel je asi, že se obecně do ničeho nechci moc pouštět, celkem se bojím nových věcí. Klidně bych začala tancovat, nebo jezdit na koni, ale zase nevím, jestli to není zbytečné, protože mám zase strach, že až příští rok půjdu na střední (chci na gymnasium) nebudu už mít tolik času se něčemu nějak hodně věnovat a třeba bych chtěla začít dělat gymnastiku apod., ale na to už je v mém věku podle mě docela pozdě. Není to tak, že bych v dětství neměla žádné koníčky, jako úplně malinká jsem chodila na tanečky, potom asi dva roky na všestrannost a nejdéle jsem asi vydržela u výtvarky, ale prostě bohužel ten výtvarnický talent nemám a z tanečků i všestrannosti jsem si jako maličká doslova vykřičela cestu. Teď toho ale docela dost lituju, jenže co se dá dělat. Nikdy jsem neměla moc hudební sluch a vrcholová sportovkyně taky nebyla (celkem špekáček jsem byla), tím nemyslím, že teď jsem nějaká tlustá, ale prostě atletickou postavu jsem neměla a nemám. Ta kreativita se ode mě taky rok co rok vzdaluje a už nevím co si počít. Celkově mě prostě štve, že každý z mého okolí má něco, jen já prostě pořád sedím doma a nevím co s tělem. Trochu víc jsem se rozepsala a tak už jen položím jednu shrnující otázku: Co si myslíte, že bych měla/neměla ve volném čase dělat, když jste si přečetly můj příběh? Vážně mi pomůže asi jakákoliv odpověď. Za všechny smysluplné moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, trochu jsem se v tom, co popisuješ našla, měla jsem to kdysi podobně.
    Já se kolem těch čtrnácti pustila do bojových umění a jógy, pak jsem se chytla bandy larperů a přesedlala jsem na dřevárny a larpy. Lidem, co o tom nikdy dřív neslyšeli asi připadáme jako banda magorů, ale je to fakt super koníček, tak zkus zagooglit, jestli tě to třeba nezaujme. Kdyby tě to zajímalo, klidně se ptej ;-)
    Jo, a teď na mateřský plánuju se pustit ještě do geocachingu, to bude myslím taky dobrý :-)

  • Mně zase chytnul orientační běh. Sice mi to s mapou ze začátku moc nešlo, ale jako všechno je to jen o tréninku a teď uže je to dobré a orienatce v mapě je v pohodě (párkrát už se mi to hodilo i v běžném životě, že jsem si uměla dobře poradit s mapou - mimojiné to udělalo dojem i na přítele, když jsme spolu ještě randili ;-)). Normální běh mě tolik nebaví, ale u tohohle ani nevnímám, že běžim, protože musim řešit, kudy a jak běžet. Plusem je i prostředí - běhá se v lesích a často se člověk dostane do míst, kam by se určitě jinak nedostal (zastrčené mýtinky, bažinky :-D apod.). Možná to člověk ocení až s věkem (mně 30), ale je to krásnej sport pro ty, kteří mají rádi pohyb a přírodu.

  • Hanyla4.9.2019 21:48

    co třeba nějaké tancování?

  • Těch možností na koníčky je tolik. Stačí otevřít internet a najít si, co je ve tvém okolí Vždyť můžeš pořád zkoušet nové věci a najít to, co tě fakt bude bavit :-) . Já jsem třeba nikdy netušila, že mě začne bavit rybaření. Našla jsem si přítele, který rybaří, pár krát jsem jela s ním a už jsem si na https://entuzio.cz/sumcove-pruty/ vybrala vlastní sumcové pruty a mám povolenku a sama chytám :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist