Voják z povolání - máte ho doma?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #394662 14.2.2019 8:41

Ahoj, přítel (27)už dlouho uvažoval o tom, že by šel do AČR, teď tam odeslal formulář no a já tak úplně nevím, jak se s tím vypořádat. Bavili sme se o tom, ale jeho to tam prostě táhne. Museli bychom se nejspíš stěhovat kvůli tomu a já nevím, zda to chci. Mám v Praze dobrou práci a vždycky jsem chtěla bydlet spíše u Prahy o tom ale všem ví, bavili sme se, že bychom si do roka i pořídili nějaké už vlastní bydlení někde poblíž. Přítel nejspíše neví co se sebou, v současné práci je nespokojený, tak ta armáda. Máte s tím někdo zkušenost, četla jsem že mají 3 měsíční výcvik (kde dostávají jen 13.000) a ani nevím zda by dostal víc, když k tomu přijde jak slepý k houslím. Pořád říká, jaké tam dostane peníze, ale tak úplně si nejsem jistá jestli nemá růžové brýle. Nevím jak to chodí, zda jen 3 měsíční výcvik na začíátku, že domu jezdí na víkendy nebo je mají pořád? Potřebovala bych nějaké info od někoho, kdo má takového muže doma. Dost se toho bojím. Jsme většinou pořád spolu, vše děláme společně a najednou by byl pořád pryč? Vůbec nevím, jak se na to připravit a zda vůbec to ustojíme. Díky za jakékoliv rady.

  • 14.02.2019 19:05:35 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Odpovím jako manželka vojáka a voják zároveň.. A to tak,že se nedá všeobecně odpovědět.. hodně se to liší útvar od útvaru. Teď se hodně doplňují Jince - ty se dají z Prahy jezdit denně.. cvičení je párkrát do roka,ale vzniká za to nárok na volno.. brýle nevadí, hodně snížily i limity na fyzické přezkoušení.. manžel ma maturitu nebo VŠ? Jaký má vystudovaný obor? Trošku by se tím dalo odtusit, kde by se mohl umístit..

  • Ja bych ho v tom podporila, kdyz je to jeho "sen". Bude to treba narocne, ale pro vztah urcite lepsi, nez kdybys mu to rozmlouvala. Je to jeho zivot a ten mame kazdy jen jeden, musime se snazit ho zit tak, aby nas naplnoval. Kdyz bude kazdy den odchazet do prace, kterou nechce delat, s vyhlidkou, ze je to do konce zivota, s tim, ze mohl zkusit tu armadu a kvuli tobe ji nezkusil... Pokud neni uplne blbej, muze tam udelat slusnou karieru. Nekde na modrym konikovi, myslim, byla skupinka manzelek vojaku a policistu, tak zkus zapazrat.

  • S přítelem jsme spolu začali chodit v roce 2014 a měli jsme podobnou situaci oba práci v Praze, on nespokojený že by chtěl do armády. Což chtěl od dětství, ale rodiče ho natlacili na stavební vzdělání. V jeho 32 (2016) nastoupil do armády - dali mu na výběr písek nebo Žatec. Vybral si Žatec. Nejvíc peněz dělá vzdělání a pak odslouzene roky. Ty první 3 měsíce ve Vyškově byli dlouhý je to daleko a dostávají tam dost zahul jak fyzicky tak učení určitě bych ho nenutila jezdit každý víkend domů. Btw 2015 se nám narodila holčička. Přes týden je v Žatci na víkend jezdí domů. Cvičení záleží povinná tak 1* za půl roku na týden , dobrovolné kurzy typu přežití, specializované jednotky, důstojnický kurz - v rozsahu 3-10 týdnů podle toho jak bude chtít či jak jeho nadřízení budou chtít. Přítel byl celý život vrcholový sportovec - drezura mi svým způsobem vyhovuje a je max spokojený. Teď je na půl roku v Litvě. Mám v plánu ho tak 2* navštívit. Odloučení mi nevadí - hlavne, že tu mám dcerku - kdybychom byli bez ní myslím že bych to nevydržela.

  • Můj přítel, se kterým jsem ve vztahu už osm let se po dlouhém přemlouvání blízkých přátel rozhodl vstoupit do armády. Teď se snaží dostat někam do protivzdušné obrany. Létání a všeobecně pohyb v letadlech je pro něj velkou vášní. Abych mu udělala alespoň trochu radosti v této nelehké době, darovala jsem mu na narozeniny novou knížku z http://www.dvaroky.wz.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist