Vodění dítěte do školky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #56406 14.8.2012 14:10

Ahoj holky, zajímalo by mě, jak to máte s voděním dítěte do školky.... hlavně jak to stíháte s prací, pokud oba s partnerem pracujete brzy od rána. Vodí vám babičky? A co když žádná ve vašem okolí není? Měla jste některá takový problém? My totiž s manželem často chodíme do práce brzy a nevím, jak to budeme zvládat :( Já mám naštěstí dobrou práci, takže by mi to mohlo projít, ale zajímalo by mě, jak to dělají například páry, co pracují ve fabrikách apod. a opravdu nemají šanci dovect dítě do školky dřív než jim začíná prac. doba.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já to řešila pomocí babičky a dědy, kteří ráno zavedli, já odpolko vyzvedávala.kamarádka pro změnu tak, že do školky vodila ona, vyzvedával její manžel. u nás byla školka tak do 16:30h a to tam dítě v tu dobu bylo už poslední.
    někdo to řeší pomocí sousedů, sourozenců dítěte (pokud jsou starší). nebo někdo najde nějakou školku, která má provoz hodně dlouhý a dá se přivést dítě brzy a odvést pozdě nebo naopak.
    u vás se leda v práci domluvit, že budeš chodit do práce třeba na později a vyzvedávat bude partner, který bude v práci dřív. nebo nějaká kamarádka - když napíšeš do školky potvrzení kdo vyzvedávat může, tak na to budou brát ohled.

  • já mám možnosti 2, ale která bude ta správná zatím nevím. 1.) buď budu já ráno odevzdávat a babička vyzvedávat, než stihnu dorazit z práce domů, nebo 2.) si budu muset prcka brát s sebou do města kde pracuji (30 km daleko) a budu ho jak odevzdávat, tak vyzvedávat sama a pojedeme spolu potom domů. Spíš to bude možnost 1., nejspíš ho nevezmou do školky na celý den, ale jen na dopoledne.

  • Já mám zatím malého prcka a plánujeme druhé, ale taky jsem nad tím uvažovala, že kdyby se stal zázrak a za prvé mi ho vzali do školky (což asi u nás nehrozí) a za druhé mě vzali zpátky do práce (což taky bude problém, protože nás je strašně moc na mateřských a pro každou práce prostě nebude) tak bych chodila na šestou a vyzvedávala ho ze školky a manžel chodí na půl osmou, tak by ho musel do školky odvést. Ale to by byla asi varianta, kdyby se nám nepodařilo druhé. Stejně mi ho asi jako tříletého bez protekce (a známé nemáme, takže ani protekci) nevezmou, tak spíš budu řešit jiný problém. Je to hrozný, prostě zruší tolik školek a pak je nedostatek, na soukromou prostě nemáme.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 618 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist