Vložky po porodu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37698 8.4.2011 15:28

Ahojte, prosim vas chtela bych se zeptat jestli nevize ktere vlozky jsou dobre po porodu kdyz prijdete domu, myslim tim ty ktere pouzivate nebo jste pouzivali kdyz jste nepotrebovali ty porodnicke. Nebo jestli jste nektera pouzivala tampony???? Potrebovala bych vedet ktere jsou dobre prodysne vim ze nebrat always ale ostatni znacky vubec neznam, vlozky jsem pouzivala naposledy kdyz mi bylo 15 let pak jsem snesla pouze tampon, ale ten vim, ze je nehygienicky na ocistky taky by to asi bolelo ho zavadet...
Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla8.4.2011 21:59

    Já používala celé šestinedělí poporodní vložky od Hartmanna.Stačily mi ty mini a dalo se to s nima vydržet.Bála jsem se infekce,tak jsem radši nic neriskovala.

  • Ahoj. Tak tampony rozhodně ne, může se stát, že je nějakou dobu i po šestinedělí a úplném zahojení nebudeš moc dobře snášet. Já jsem nic jiného než tampony nepoužívala, po porodu chci přejít a zkusit menstruační kalíšek, ale po porodu a nejlépe i v době šestinedělí, i když to jsou docela silné vložky, většinou doporučují vydržet se zdravotnickými - např. Samu. V "plastových" neprodyšných hrozí infekce a to by sis ještě užila...I když většina žen po příchodu domů hned porodnické vložky zahazuje, nejsou dělané jen pro nic za nic.

  • Ahojky,já nějakou dobu po návratu z por. používala Samu,pak jsem přešla na klasické,s lepicím proužkem.Always jsem nepoužívala.

  • Ahoj no tampony určitě neee...já když jsem přišla dom tak jsem pár dní používala ještě porodnický z lékárny ale to jen proto že jsem si je nakoupila před porodem a v porodnici jsem měla k dispozici jejich tak mi zbyli,ale ted už si kupuju obyčejný Ria ty nejlevnější asi za 17,- pač si myslim že nemá smysl kupovat drahý když je zachvilku v čudu a jsou fajn,maj normální povrch jako ty porodnický jen nebudou asi až tak prodyšný pač maj lepítka,ale pořád lepší jak alwaysky...musíš vyzkoušet sama který ti budou vyhovovat...

  • Dokud jsem měla stehy tak jsem používala porodnické vložky Samu od firmy Hartmann - k dostání v lékárně. Potom už klasický Always.

    Tampony v žádném případě.

  • lulatko8.4.2011 20:17

    Já doma používala vložky Nova od firmy Bella (běžně k dostání). Prodyšné sice úplně taky nebudou (taky mají lepítka), ale jsou to ty tlustší vložky, takže příjemný po šití při dosednutí. Mají velmi jemný povrch, to mi na nich vyhovovalo nejvíce.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 685 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist