Vitamíny v těhotenství - brát nebo nebrat?

Otázku položila: Petra35 19.7.2017 10:12

Holky, mám dotaz, jsme v 21.tt a zatím od začátku užívám denně Femibion, doporučila mi to moje doktorka a už jsem se setkala s názorem, že není dobré ty vitamíny denně brát, že se pak rodí moc velké děti. Co si o tom myslíte, brát je denně nebo třeba jen ob den nebo nebrat? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk19.7.2017 12:12

    Šla bych na to selským rozumem. První trimestr si žádá zvýšený příjem listovky, kterej ve stravě nedozenes, takže vitamíny mají důvod. Potom už je to fuk, kór když je teď všude hafo cerstvyho ovoce a zeleniny. Asi bych se na to už vybodla, nebo brala vitamíny třeba obden.

  • samsonoh19.7.2017 10:29

    Já jsem začala femibion brát až později ve 2. trimestru. Četla jsem o tom, že se po nich rodí větší děti, ale neexistuje k tomu žádná vědecká studie, takže bych to spíš brala s nadhledem. Já jsem je brala každý den od 4. do 5. měsíce. Pak jsem zvolnila, brala je třeba každý druhý nebo třetí den, protože jsem si i upravila jídelníček. Když jsem pak třeba měla zase málo ovoce a zeleniny atd. tak jsem si vzala vitamíny. Až do 8. měsíce jsem je ale brala opravdu jen sem tam. A malý je zatím krásně urostlý - prostě odpovídá svému gestačnímu stáří, okolo 2500-2700 a 45 cm, takže vše v normě.

  • Záleží jak moc máš pestrou stravu. Já leccos v těhu nesnesla na žaludek,takže jsem vitaminy doplňovala. Takže podle mě ani tak nejde o velikost dítěte,ale aby Ti nic nechybělo,mrně si to vytáhne z Tebe. Takže jak píše terryk ...selským rozumem :-)

  • Já jsem je brala jak jsem si vzpomněla...spíš nezapomněla :D ale tomu že se rodí velké děti moc nevěřím..Ja jsem se je snažila brát kvuli tomu že jim blbě..ale zapominala jsem často. Myslim že i kdybys nebrala nic,a nebo naopak brala pořád,nic nemůžeš zkazit..ty máš jidlo ok,ne?

  • trinetka19.7.2017 10:46

    Já je brala jak před těhu ( listovku) tak v těhu a narodila se mi holka 3,99. Jenže jí nebyli ani 2 týdny a docela vážně onemocněla. V nemocnici říkali, že kdyby nebyla holka a nebyla taková, tak by si dělali větší starosti, aby to vůbec přežila.. Zhubla kilo a dneska po dvou letech je v pořádku.. Brala bych je zase..

  • petulinkaa1319.7.2017 11:09

    u male jsem na zacatku brala a rychle prestala,neprinasi to nic dobrého a mala byla a je ok,to je muj názor,ne jen muj tedy,ted také nic neberu :-)

  • Brala jsem cele tehu Femibion a narodila se mi holcicka 3,1 kg

  • Kamkri19.7.2017 11:26

    Ahoj, já plánuju brát Femibion jen během 1.trimestru ... ale ve výsledku se budu určitě řídit doporučením doktora, až na to dojde.

  • sisterrys19.7.2017 11:35

    Já brala listovku jen do 14tt. To, že se rodí velké děti po vitaminech je podle mě mýtus. Malý se narodil 10 dní pred TP a měl 3,8kg, kdyby byl v terminu tak by měl kolem 4,5kg. Manžel měl porodní váhu 4,2kg, já byla malá 3,2kg. Takže to tipuju trochu na genetiku.
    Každopádně podle mě je to spíš marketingový tah. Pokud má žena vyváženou stravu, tak vitamíny netřeba, obzvlášť teď v létě. Jinak ke konci těhotenství jsem doplnovala mastné kyseliny, těch je ve stravě málo a jsou důležité pro rozvoj mozku.

  • AnickaS19.7.2017 11:45

    Ja brala cele těhotenství vitamíny CHYTRÉ MIMINKO a mala mela 47 cm a 3370 gramu. Takže velka nebyla byla akorat bych řekla :-).

  • Zalezi jakou mas stravu a jestli ti neco nechybi..abys mela dostatecny prijem vitaminu...ja brala v prvnim cele tehotenstvi a maly mel 49cm a 3 kila...zadny obr..ted jsem brala A Z mama z DM a az se zadari znova,budu brát taky..ale hlavne proto,ze mi spousta vitaminu chybi i kdyz jim celkem dobře..

  • Nebrala jsem nikdy, celkem 36 měsíců těhotná a x let kojící (to už asi ani nedokážu spočítat, prostě 4 děti), z toho jednou 5 měsíců v těhotenství. Jídelníček jsem měla vždy všelijaký (většinou dost osekaný, vybíravost mě provází od dětství, takové to dítě na zabití, mám z toho trama dosud, prostě jsem se z toho nedostala, mám vyloženě blok si spoustu potravin vložit do pusy a ochutnávat, různobarevnnost stravy mě děsí...), 1* jsem nejedla maso mimo ryb, ale už několit let nemohu ryby ani cejtit, ale maso jím alespoň 2* týdně, pořád mléko, to mě asi drží nad vodou a mléčné výrobky, ale se zeleninou a luštěninami jsem dost na štíru, očividně tělo má z čeho brát, ničím mi nenaznačujje, že ne, děti váhově 3kg- 3,6kg (nejlehčí byla holčička z těhotenství, kdy jsem kojila, jenže je hodně hubená stále- o proti sozrozencůn stále vede, ve třídě je nejhubenější...) Braní vitamínů mi ani nikdy nikdo nedoporučil a sama tomu nemám důvod věřit ;-)

  • sono219.7.2017 22:20

    Ján som brala len do 12tt. Dcéra zdravá, veľká, krásne. Ale ja som jedla tony ovocia, zeleniny, mne chutilo od začiatku mimo nevolosti, ale jedla som všetko, ja som chute nemala, takže som mala vitamínov ináč dosť.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist