Vitamíny s jódem a Euthyrox

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389167 15.11.2018 15:09

Má někdo zkušenost s užíváním Euthyroxu v těhotenství? Mohu k tomu těhotenské vitamíny, které obsahují jód? Moje lékařka říká, že ano, ale na netu čtu v mnoha a mnoha diskusích, že to ženským endokrynologové zakázali, že se to nesmí kombinovat. Tak teď nevím. Jsou to pravda diskuse staršího data. Ráda bych info od někoho, kdo to řešil nedávno.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já beru euthyrox a v těhotenství mi vyloženě na endokrinologii ještě napsala jodid, takže jsem brala obojí ;-)

  • zakewka15.11.2018 18:45

    Nestresuj se zbytecne. Taky jsem to tak mela. Ja do 12 tt jsem nebrala zadne leky. Driv jsem se proste na endokrinologii nedostala ( prestehovana, stary doktor 250 km daleko a noveho nemozne sehnat az nakonec pres protekci). A hodnoty jsem vedela, zaplatila jsem si testy sama.. pak jsem dostala teprv dostala leky ( mela jsem pred tehu hranicni hodnoty, tak mi leky vysadili). V tehu mi 2x zvysoval davku a jod jsem mela taky narizeny. Pry bohate staci z tehu vitaminu, ale urcite brat. A maly je naprosto zdrave mimino.;-)

  • Brala bych ohled na názor lékaře, který zná výsledky krevních textů. Já beru euthyroxu vysoké dávky (225mg denně) a nesmím žádné vitamíny jódem, ale umím si představit, že u nižších dávek je to úplně jedno. v těhotenství jsem brala Femibion bez jódu, který je ale výrazně dražší než ten normální.

  • Zdravim, dneska jsem zrovna resila to same. Beru Euthyrox 50 dneska se me sestřička ptala, jestli beru nejake vitaminy. Takze beru Femibion bez jodu a dostala jsem jodid, ktery mam brat 1x denne :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist